Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да отправим предизвикателство към всички кулинарни маниачки! Имате ли смелостта да направите френски макарони? Всъщност, философията на дребните сладки не е чак толкова трудна. Предлагаме ви една много интересна рецепта за френски макарони с шоколад и кестени, на което попаднахме в sunshinekitchen.com, а за по-голямо улеснение има и видео!

Необходими продукти:

За макароните:
90г белтъци
щипка сол
40г захар
200г пудра захар
2 с. л. какао
110г бадемово брашно

За кестеновото пюре:

250г сварени и обелени кестени
200мл прясно мляко
200мл вода
1/2 ч. л. ванилия

За шоколадовия ганаш с кестени

100г черен шоколад
100г сладкарска сметана

 

Начин на приготвяне:

Макароните:

Пресейте бадемовото брашно, какаото и пудрата захар 2-3 пъти, докато се получи идеално фина пудра.

Разбийте белтъците на пяна с щипката сол и добавяйте по малко от кристалната захар. Разбивайте до получаване на лъскав и стегнат белтъчен крем.

Към белтъците добавете на 2-3 пъти сухите съставки и разбърквайте внимателно, докато се получи гъсто тесто.

Напълнете готовата смес в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте върху хартия за печене. Оставете макароните за 30-40 минути, за да изсъхнат и да не лепнат при допир.

Загрейте фурната се загрява на 150 градуса и печете за 15-16 минути. След като ги извадите, оставете ги да изстинат за 1-2 минути и ги прехвърлете върху метална скара, за да се охладят.

Кестеновото пюре:

Сложете кестените в тенджера и към тях добавете млякото и водата. Сварете ги повторно, докато станат много меки. След това ги поставете в дълбока купа. Добавете ванилията и малко от останалата течност след варенето и ги пасирайте.

Шоколадовият ганаж:

Начупете шоколад на малки парчета. Загрейте сметаната до кипване и я изсипете при шоколада. Оставете сместа за 30 секунди да го разтопи и после разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Добавете шоколадовия ганаш към кестеновото пюре и разбъркайте. Оставете купата, покрита с фолио на стайна температура за през нощта или за няколко часа в хладилника, за да стегне.

С готовия крем слепете макароните и ги приберете в плътно затворени кутии. Изчакайте 24 часа и можете да нападате! 


 

Коментари към "Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)":
Най-четени
4 признака, че вашият партньор никога няма да изневери 4 признака, че вашият партньор никога...

Ако той се държи така, няма повод за притеснение:

17:45 | 23.03.2017| Виж цялата статия
 
8 начина, да преодолеете бившия според Дженифър Лопес 8 начина, да преодолеете бившия...

Тя успя, ще успеем и ние...

15:35 | 23.03.2017| Виж цялата статия
 
Ето какво всъщност мислят хората за жените, които купуват презервативи Ето какво всъщност мислят хората за...

Заклеймени ли са от обществото жените, купуващи...

20:14 | 28.03.2017| Виж цялата статия
 
4 заблуди за хората, зодия Овен 4 заблуди за хората, зодия Овен

Овните не са  пълни егоисти

13:16 | 27.03.2017| Виж цялата статия
 
8 проблема, които само старите души ще разберат 8 проблема, които само старите души...

Предизвикателствата на стария дух

17:38 | 29.03.2017| Виж цялата статия
 
Какво означава, когато Луната е Нарастваща & Намаляваща Какво означава, когато Луната е...

Как ни влияят лунните фази

18:34 | 24.03.2017| Виж цялата статия
 
6 Признака,  че Законът за привличането работи за вас 6 Признака, че Законът за...

Позитивизмът привлича доброто

17:15 | 17.03.2017| Виж цялата статия
 
Как да намерим щастието вътре в себе си Как да намерим щастието вътре в себе си

За да го постигнем, трябва първо да определим - какво е...

13:27 | 20.03.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg