Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да отправим предизвикателство към всички кулинарни маниачки! Имате ли смелостта да направите френски макарони? Всъщност, философията на дребните сладки не е чак толкова трудна. Предлагаме ви една много интересна рецепта за френски макарони с шоколад и кестени, на което попаднахме в sunshinekitchen.com, а за по-голямо улеснение има и видео!

Необходими продукти:

За макароните:
90г белтъци
щипка сол
40г захар
200г пудра захар
2 с. л. какао
110г бадемово брашно

За кестеновото пюре:

250г сварени и обелени кестени
200мл прясно мляко
200мл вода
1/2 ч. л. ванилия

За шоколадовия ганаш с кестени

100г черен шоколад
100г сладкарска сметана

 

Начин на приготвяне:

Макароните:

Пресейте бадемовото брашно, какаото и пудрата захар 2-3 пъти, докато се получи идеално фина пудра.

Разбийте белтъците на пяна с щипката сол и добавяйте по малко от кристалната захар. Разбивайте до получаване на лъскав и стегнат белтъчен крем.

Към белтъците добавете на 2-3 пъти сухите съставки и разбърквайте внимателно, докато се получи гъсто тесто.

Напълнете готовата смес в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте върху хартия за печене. Оставете макароните за 30-40 минути, за да изсъхнат и да не лепнат при допир.

Загрейте фурната се загрява на 150 градуса и печете за 15-16 минути. След като ги извадите, оставете ги да изстинат за 1-2 минути и ги прехвърлете върху метална скара, за да се охладят.

Кестеновото пюре:

Сложете кестените в тенджера и към тях добавете млякото и водата. Сварете ги повторно, докато станат много меки. След това ги поставете в дълбока купа. Добавете ванилията и малко от останалата течност след варенето и ги пасирайте.

Шоколадовият ганаж:

Начупете шоколад на малки парчета. Загрейте сметаната до кипване и я изсипете при шоколада. Оставете сместа за 30 секунди да го разтопи и после разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Добавете шоколадовия ганаш към кестеновото пюре и разбъркайте. Оставете купата, покрита с фолио на стайна температура за през нощта или за няколко часа в хладилника, за да стегне.

С готовия крем слепете макароните и ги приберете в плътно затворени кутии. Изчакайте 24 часа и можете да нападате! 


 

Коментари към "Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)":
Най-четени
Рийз Уидърспуун споделя, че прекратяването на връзка, изпълнена с психически тормоз, я е Рийз Уидърспуун споделя, че...

В ново интервю актрисата за първи път споделя за трудното...

18:36 | 16.02.2018| Виж цялата статия
 
4 вида нетоксични съда за готвене 4 вида нетоксични съда за готвене

Внимаваме какво ядем, а внимаваме ли в какво го приготвяме?

19:55 | 16.02.2018| Виж цялата статия
 
Какво означава годината на кучето за вас Какво означава годината на кучето за вас

За кого ще бъде успешна и за кого по-трудна?

17:28 | 22.02.2018| Виж цялата статия
 
Открийте значението на тези популярни цветя за Свети Валентин Открийте значението на тези популярни...

Ето как да изпратите правилното романтично послание с...

16:10 | 13.02.2018| цветя символ свети...
 
Да живее любовта! Да живее любовта!

Изложба VIVA LOVE  в галерия Аросита

13:11 | 15.02.2018| Виж цялата статия
 
Дневната Луна на Свети Валентин е голяма възможност за любов Дневната Луна на Свети Валентин е...

Нова Луна - Нова Любов!

13:44 | 14.02.2018| Виж цялата статия
 
Как да овладеем апетита си към солта и солените храни Как да овладеем апетита си към солта...

Можете да се научите да казвате не на чипса

18:59 | 19.02.2018| Виж цялата статия
 
Хороскоп на Зодия Риби Хороскоп на Зодия Риби

19 февруари до 20 март

13:11 | 22.02.2018| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg