Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Днес сме решили да отправим предизвикателство към всички кулинарни маниачки! Имате ли смелостта да направите френски макарони? Всъщност, философията на дребните сладки не е чак толкова трудна. Предлагаме ви една много интересна рецепта за френски макарони с шоколад и кестени, на което попаднахме в sunshinekitchen.com, а за по-голямо улеснение има и видео!

Необходими продукти:

За макароните:
90г белтъци
щипка сол
40г захар
200г пудра захар
2 с. л. какао
110г бадемово брашно

За кестеновото пюре:

250г сварени и обелени кестени
200мл прясно мляко
200мл вода
1/2 ч. л. ванилия

За шоколадовия ганаш с кестени

100г черен шоколад
100г сладкарска сметана

 

Начин на приготвяне:

Макароните:

Пресейте бадемовото брашно, какаото и пудрата захар 2-3 пъти, докато се получи идеално фина пудра.

Разбийте белтъците на пяна с щипката сол и добавяйте по малко от кристалната захар. Разбивайте до получаване на лъскав и стегнат белтъчен крем.

Към белтъците добавете на 2-3 пъти сухите съставки и разбърквайте внимателно, докато се получи гъсто тесто.

Напълнете готовата смес в пош с кръгъл накрайник и шприцовайте върху хартия за печене. Оставете макароните за 30-40 минути, за да изсъхнат и да не лепнат при допир.

Загрейте фурната се загрява на 150 градуса и печете за 15-16 минути. След като ги извадите, оставете ги да изстинат за 1-2 минути и ги прехвърлете върху метална скара, за да се охладят.

Кестеновото пюре:

Сложете кестените в тенджера и към тях добавете млякото и водата. Сварете ги повторно, докато станат много меки. След това ги поставете в дълбока купа. Добавете ванилията и малко от останалата течност след варенето и ги пасирайте.

Шоколадовият ганаж:

Начупете шоколад на малки парчета. Загрейте сметаната до кипване и я изсипете при шоколада. Оставете сместа за 30 секунди да го разтопи и после разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Добавете шоколадовия ганаш към кестеновото пюре и разбъркайте. Оставете купата, покрита с фолио на стайна температура за през нощта или за няколко часа в хладилника, за да стегне.

С готовия крем слепете макароните и ги приберете в плътно затворени кутии. Изчакайте 24 часа и можете да нападате! 


 

Коментари към "Рецепта за френски макарони с шоколад и кестени (видео)":
Най-четени
5 причини партньорът ви да не прави секс с вас, част II 5 причини партньорът ви да не прави...

Наслаждавайте се на повече секс в брака си

12:29 | 13.04.2017| брак секс липса
 
Истинската причина Кока Кола в Макдоналдс да е с по-добър вкус от обикновената Кока Кола Истинската причина Кока Кола в...

Не  всичко е в главата ви. Макдоналдс наистина я...

19:39 | 11.04.2017| Виж цялата статия
 
7 неща, които Рийз Уидърспун прави, за да изглежда  на 21 7 неща, които Рийз Уидърспун прави,...

Тя e като близначка на дъщеря си.

17:38 | 12.04.2017| Виж цялата статия
 
7 неща, които тайно унищожават зъбите ви 7 неща, които тайно унищожават зъбите ви

От какво да пазим зъбите си

14:15 | 20.04.2017| Виж цялата статия
 
Ето как се надявате бившият ви да се почувства след раздяла, въз основа на вашия зодиакален знак. Част 1 Ето как се надявате бившият ви да се...

Искате да изгори в пожар? Е малко е прекалено...

19:20 | 20.04.2017| Виж цялата статия
 
Как да украсим пъстри, мраморни яйца за Великден Как да украсим пъстри, мраморни яйца...

Обикновена бита сметана с хранителни оцветители може да...

18:22 | 13.04.2017| Виж цялата статия
 
Това гениално колело ще промени завинаги пикника Това гениално колело ще промени...

Чао, чао кошница за пикник.

18:17 | 18.04.2017| Виж цялата статия
 
5 знака, че давате твърде много 5 знака, че давате твърде много

Кога прекаляваме с даването?

17:05 | 20.04.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg