Тайните на благосъстоянието според Ранди Гейдж (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Ранди Гейдж e всепризнат специалист в областите на развитие на човешкия потенциал, мотивацията, успеха, и е гуру на мрежовия маркетинг.

След като поредица негови опити да се занимава с различни видове бизнес не се увенчават с особен успех, на Ранди му се налага да преосмисли ценностите си, за да излезе от безизходицата и безпаричието, в които попада. Той трябва да се справи със страховете, задръжките, съмненията и заблудите си, за да успее. И го прави. Днес той е милионер, а книгите му с насоки за постигане на успех и благосъстояние са преведени на 20 езика.

Нека разберем от него какви са тайните на благосъстоянието. Ако човек успее да го постигне, материалното богатство ще е най-малката му награда. То носи здраве, щастие духовно усъвършенстване и вътрешен мир...

Човек не може да управлява законите на природата и света
Това е основната тайна на благосъстоянието и именно нея хората пропускат. Те смятат благосъстоянието за начин за получаване на материални блага и не си правят труда да се настроят към атмосфера на успех и да почувстват истинската енергия, от която е изтъкано благополучието.

Всичко в света е основано на принципа на равностоен обмен на енергии, вещи, явления, ценности. Везните, с които те се измерват, обаче са в неустойчиво равновесие. Това, което давате, най-често се връща многократно умножено. Ако сеете семената на доброто, ще жънете още повече добро.

Този закон винаги остава непроменен – независимо дали става дума за пари, които жертвате за благородна кауза, любов, която дарявате на близки и приятели, или добро, което създавате. Помнете, че колкото и да се опитвате, не е възможно да регулирате природните закони. Така че, излезте навън от дома си и направете нещо добро, просто така. Посейте семето на доброто в този, който се нуждае. Опитайте се да бъдете особено добри конкретно с най-близките си хора. Така, със сигурност, ви очаква още по-голямо благополучие.

Безплатно е само сиренето в капана за мишки
Това твърдение, колкото и крайно и изразително да е, представлява дълбоко обобщение на това как действат законите на благосъстоянието. Невъзможно е да станете богати с печалба от лотария или с наследяването на богатство, или ако изведнъж открият нефт в двора ви. Наистина, някой бедни хора получават временно благополучие по този начин. Придобитото по такъв начин богатство обаче не остава завинаги или казано по друг начин, не е възможно да получиш истинско благосъстояние, без да заплатиш за него. Винаги съществува определена цена, която се налага да заплатите – точно това е същият този справедлив, равностоен обмен, за който стана дума в предния абзац.

Да се превърнем в хора, които носят отговорност за своето благосъстояние, е голяма част от цената, която плащаме за своя просперитет. Според десетки статистики и по мои лични наблюдения става ясно, че повечето бедни хора, спечелили случайно големи пари, десет години по-късно се оказват разорени и жалки.

Нищо на този свят не се получава даром. Ако сте се зарадвали, че на касата в магазина са ви върнали повече пари, или сте открили начин да се включите безплатно към мрежата на кварталния ви доставчик на Интернет, или докато сте си купували вестник, сте взели още един, без да ви забележат, то вие се натоварвате с определен кармичен дълг. А тези дългове си остават задължения завинаги и подлежат на плащане – и то точно когато най-малко очаквате. Щастливите хора никога не се стремят да получават нещата безплатно. Те с радост приемат идеята за справедлива размяна на една ценност с друга.

Най-често проспериращите хора не са силно религиозни
Връзката между религията и успеха съвсем не е задължителна. В редица случаи, силната религиозност може дори да попречи на благосъстоянието и успеха. Успешните хора притежават собствена духовност, осъзнавайки, че сляпата привързаност към религиозните учения и догми ги отвежда далече от природната същност на човека. В самата идея за благосъстоянието, от мечтата до реалното й въплъщение, съществува някаква изискана простота. По своята природа успехът и щастието не са изключителни и редки явления – напротив те са достъпни и осъществими.

Богатството не идва само при нас, ние отиваме при богатството
Със сигурност сте чували за хора, получили неочаквано наследство от огромно състояние или спечелили много пари, участвайки в лотарии и залагания. Истинското благосъстояние, онова, което не изчезва, а остава завинаги с вас, е резултат от целенасочени действия. То не се появява при нас случайно, нито си тръгва от нас случайно. Ние сами, полагайки усилия, отиваме при него и ние сами със своите действия го напускаме.

Отначало вие трябва да създадете своето благосъстояние мислено, след това да изградите образ на успешен човек. После остава само да се превърнете в човека, който привлича успеха към себе си, да се въплътите в него на физическо ниво.
 


 

Коментари към "Тайните на благосъстоянието според Ранди Гейдж (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg