Сексът – най-важният фактор за успех (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Да, сексът продава, сексът води към успех, но само той не е достатъчен. Вижте какво прави хората наистина велики и гениални във втората част от материала „SEX…Най-важният фактор за успеха”, на който попаднахме в lifehack.bg.

 „…

Пътят към гениалността предполага умението да развиваме и контролираме емоциите в секса и любовта. Този процес може да се опише накратко по следния начин: Стимулирайте присъствието на положителните емоции, направете ги доминанта на своя ум и не допускайте в него да се настаняват отрицателни чувства и страсти.

Начинът на мислене е до голяма степен въпрос на навик. Той носи благоденствие под въздействието на положителните емоции. Отрицателните чувства могат да бъдат изолирани с воля. Да контролираш състоянието на ума си със силата на своята воля съвсем не е трудно. Контролът идва с практиката и постоянството.

Тайната е в доброто познаване на процеса на трансформация. Когато ни завладеят негативни емоции, трябва да ги превърнем в положителни, конструктивни чувства, просто като променим посоката на мислите си.

Няма друг път към гениалността освен доброволните усилия. Човек може да достигне върхове в бизнеса или финансите, воден единствено от силата на своята сексуална енергия, но историята е пълна с примери, че докато се изкачва нагоре, той може (и обикновено го прави) да развие у себе си черти на характера, които в крайна сметка ограбват богатството му, лишават го от постигнатото или не му позволяват да му се радва.

Това обстоятелство е достойно за задълбочен анализ и размисъл. Тази истина трябва да се знае и от мъже, и от жени. Невежеството може да струва на хиляди хора загуба на личното щастие независимо от количеството на парите, които са натрупали.

Невероятното преживяване, наречено ЛЮБОВ

Спомените за любовта не избледняват. Те ни следват, понякога ни водят, придружават ни през целия ни живот, дълго след като обектът на любовта отдавна е изчезнал от живота ни. Всеки, преживял истинска любов, знае колко трайни белези оставя тя в сърцето.

Защо е толкова траен споменът за любовта? Защото по своята природа любовта е духовност. Ако любовта се окаже недостатъчна или е неспособна да вдъхнови един човек за по-високи постижения, той е безнадежден. Той е вътрешно мъртъв, въпреки че изглежда като жив.

Връщайте се от време на време в своето минало, потапяйте се в красивите спомени за преживяната любов. Те ще смекчат горчивината от настоящите трудности и проблеми. Ще ви отворят пътя за бягство от неприятната действителност и – кой знае? Може би облагороден от тях, умът ще ви подскаже идеи и планове, които ще променят финансовия и духовния статут на вашето настояще.

Ако някога ви хрумне, че сте нещастен човек, защото сте загубили любовта, веднага се отърсете от тази мисъл. Човек, който е обичал истински, никога не може да загуби всичко. Любовта е много темпераментна и капризна. Тя идва, когато си пожелае, и по същия начин си отива – без предупреждение. Приемете тази истина и й се радвайте, докато е при вас, но не се измъчвайте заради нейното „сбогом”. Тревогите няма да я върнат при вас.

Забравете и заблудата, че любовта идва само веднъж в живота. Тя може да идва и да си отива хиляди пъти, при това нито едно любовно преживяване не прилича на предишните. Всяка нова любов ни променя по свой собствен начин. Може да се случи едно от тези преживявания да остави в душата по-дълбоки следи от останалите.

Впрочем така обикновено и става. Но въпреки това всяка една любов ни обогатява, освен ако не сме от хората, които загубата на любовта прави цинични и ги изпълва с негодувание. Прощаването с любовта не би трябвало да ни носи разочарования. И нямаше да го прави, ако хората разбираха добре разликата между любовта и секса.

Работата е там, че природата на любовта е духовна, а на секса – биологична. Ако едно преживяване докосва сърцето ни с духовна сила, то не може да бъде вредно, освен ако не предизвиква тираничност и ревност.

Любовта е без съмнение най-великото преживяване в човешкия живот. Тя свързва индивида с Универсалния разум. Когато е съчетана със силата на сексуалността, тя многократно увеличава творческите импулси. Романтиката, любовта и сексът са страните на един вечен триъгълник, който изгражда гении и велики творци.

Любовта е, разбира се, многостранна, наситена с много нюанси и цветове. Но най-гореща е тогава, когато е съчетана със сексуални преживявания. Бракове, в които една силна любов не е балансирана с хармонични сексуални отношения, не издържат изпитанията на времето. Само любовта не е достатъчна, за да направи човека щастлив. Само секс също не стига. Но когато тези две красиви чувства се съчетаят, бракът може да се превърне във вечен духовен съюз.

Когато съюзът между тези две емоции бъде обагрен с цветовете на романтиката, падат преградите между ограничения човешки ум и Универсалния разум. Тогава на нашата земя се ражда още един гений!"


 

Коментари към "Сексът – най-важният фактор за успех (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg