Крокодил пред портите – хероинът на бедните в Русия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Снимков материал: eagle-eye-risk-advisor.blogspot.com

Тази история не е за крокодила Гена и Чебурашка. Всъщност, някой знае ли какво животно е чебурашката? Все едно…

Крокодил е наречен вид синтетичен наркотик, който се разпространи от Русия към Европа и останалата част на света. Това не е обикновен синтетичен боклук от типа на амфетамините, това е смърт в спринцовка. Казвам смърт, тъй като е почти невъзможно човек да се откаже от употребата на „крока”. Пристрастяването е бързо, ден или два са достатъчни, а всяка доза е игра на „руска рулетка”, защото може да е последната.

На местата, където се инжектира, кръвоносните съдове се пръскат, тъканта умира,а кожата позеленява, става на петна и люспи и заприличва на крокодилска кожа. Оттам идва и името. Засегнатият участък постепенно се увеличава, загнива и започва да образува гангрени подобни на тези при проказата. В последния стадий, кожата и месото започват да се отлепят от костите и да падат, буквално! Можете да намерите снимки на живи хора, чиито кости се виждат през огромни язви по ръцете и краката. Най-доброто, което може да се случи в този сценарий е ампутация. 

Засегнатите са милиони. Да, звучи шокиращо, но от появата му в Сибир през 2002 до сега намерените и иззети дози се увеличават десетки пъти. Списание „Тайм” пише, че за първите 3 месеца на 2011г. са конфискувани 63 млн.дози.

Рецепта за крок? Газ за запалки, разредител за блажна боя, медицински йод, солна киселина, стекове кибрит и, естествено, кодеин – това е всичко, от което има нужда един наркоман. За разлика от останалия свят, в Русия кодеинът е обезболяващ медикамент, който се предлага свободно в аптеките, макар да е ясна нуждата от регулация. Той е най-купувания “pain killer”. У нас употребата му се разрешава само със зелена рецепта.

Около 2,5 млн. са регистрираните зависими от „крокодила” в Русия. Те буквално са ходещи зомбита, чийто живот не трае повече от 2 до 3 години. Масовата употреба на този синтетик се предпоставя от няколко факта. Действието му се сравнява с това на хероина, но той така или иначе е повече от 3 пъти по-скъп, а и ограничен като количество. „ Крокодилът” се приготвя бързо и лесно в домашни условия. Еуфорията трае около 90 мин. и въздействието и е моментално, сравнено по сила с челен удар в стена на товарен влак.

Още в началото на 30-те години на миналия век, крокодилът съществува под името дезоморфин. В много от случаите на употреба на Крок, костите на долната челюст се стопяват, заради високата киселинност, всички вътрешни системи и органи отказват да функционират , тъй като не могат да преработят огромните количества токсини.

Съществуват истории на хора, които са спрели да вземат крок, но те никога отново не са могли да се върнат към нормалния живот. Абстиненцията и болката след употребата на крокодила траят повече от месец, а само за сравнение, при хероиновите наркомани този процес трае до 10 дена. Повечето от осмелилите се да спрат наркотика прекарват това време в полуживо състояние, вземайки огромни дози обезболяващи и изпадайки в безсъзнание от прекалено високия праг на болката. 

Масовата вълна на крокоил се обяснява с ограничените количества хероин. А, веднъж посегнеш ли към крок, хероинът е ниска топка, при това скъпа – до 3000 рубли за доза. Така че, за всеки наркоман, да си купи кодеин съвсем легално и да си сготви крок за вечеря е логичният избор. В крайна сметка, казват си – от хероин също се умира. Данните показват, че жертвите на по-скъпата дрога в Русия са около 30 хил. годишно.

Препоръчваме и документалния 30-минутен филм за Крокодил, който е заснет от Vice.  


 

Коментари към "Крокодил пред портите – хероинът на бедните в Русия":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg