Как се живее щастливо? (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

 

 

Не отдавна попаднахме на една книга - „Работата, за която сме родени“ на Ник Уилямс, която е страхотен пътеводител в намирането на призванието на човек в живота. Тя казва доста истини, които могат да те накарат да си дадеш сметка какво е най-важното, когато търсиш своята работа-мечта и вървиш по пътя към успеха...

 

Защото работата-мечта е и живот-мечта! Човек е роден, за да облагородява света около себе си с труда си. Въпросът е да намериш това, което ТИ можеш да дадеш на света. И така, решихме да споделим някои цитати от тази книга с вас. Дано този философски поглед над нещата ви подейства вдъхновяващо...

 

"Не ходете на работа, за да изкарвате пари, а за да разпръсвате радост."

 

"Убежденията ни са по-често нeсъзнателни и приличат на стъклени стени - не ги виждаме и узнаваме, че съществуват едва след като сме се сблъскали с тях."

 

"Това, което търси неразвитият човек, е извън него. Това, което търси напредналият човек, е вътре в него."

 

"Може да се каже, че зад всеки недостиг се крие изобилие. Зад всяка мъка има радост. Зад всяка болест, цялостност. И точно както музиката се получава от разстоянието между нотите, така и животът ни се създава от пространството между собствените ни мисли, а зад всичко стои същността."

 

"Да караш другите хора да се чувстват важни и ценени и да помислиш от какво може да имат нужда. Опитай се да даваш, а не да получаваш. И виж какво ще се получи."

 

"Преживяваме работата чрез отношението, с което работим и духа, който влагаме в нея. Подобно на костюм или на роля от пиеса, в нея самата няма живот, докато нe й вдъхнем такъв."

 

"Когато сме в синхрон със самите себе си, сме естествени, сме склонни да бъдем щастливи, а когато се разминаваме със себе си, изпитваме нещастие."

 

"Това, което сме способни да дадем и това, което сме, е едно и също."

 

"Има 2 неща, които хората желаят по-силно от секса и парите - похвалата и признанието."

 

"Любовта буквално лекува."

 

"Сърцето никога няма да ни каже какво трябва и какво е желателно или задължително да правим. То никога няма да ни каже как да спечелим или победим някой друг. Това са команди на личността и на егото. Сърцето просто ни показва как да бъдем верни на себе си, на своята собствена природа. То никога няма да ни накаже или да ни се ядоса, независимо колко дълго сме го игнорирали, но винаги ще ни казва как да оправим погрешното си мислене и да се върнем на верния път. Сърцето ни иска само да регулира, а не да наказва. То се обръща към нас само с любов."

 

"Бъдете като птичка, която пее сутрин независимо дали някой я слуша или не. Чудесно е да се чувстваме ценени от другите, но още по-прекрасно е да ценим себе си за това, че живеем живота, който искаме."

 

„За да можем наистина да познаем любовта в живота си, трябва да сме готови да се разкрием напълно пред хората около нас, които държим на 1 ръка разстояние или от които се опитваме да се защитим. А може и да научим, че няма нужда да крием нищо."

 

"Някога забелязвали ли сте, че когато наистина сте искали нещо, отчаяно сте копнели за него и сте го преследвали, не се го получавали? Това е привързаността."

 

"Колкото повече давате от себе си, като служите, толкова повече ще получавате, за да можете да давате. Давайте заради радостта от споделянето."

 

"Егото ни казва, че целта е да притежаваме колкото се може повече, но духът ни казва, че ключът е в това да позволим на парите да представляват безкрайния кръговрат на даване и получаване като бъдат просто проводник."

 

"Ако искате повече любов, бъдете по-любящи. Aко искате повече уважение, отдайте повече уважение. Aко искате повече пари, бъдете по-щедри."

 

"Няма как да вкарваме голове, ако защитаваме само собствената си врата."

 

"Духът ни не се нуждае от одобрение или позволение. Тъй като не познава чувството на страх. Страхът и нуждата от одобрение са присъщи единствено на ролите и на погрешните за нас убеждения."  


 

Коментари към "Как се живее щастливо? (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg