Как да се научим да мечтаем отново? (част 3)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Да имаш мечти и да се осмелиш да ги осъществиш са две различни неща! Второто не е никак лесно, но Е възможно! Как ли? Разберете няколко полезни тактики в третата част на материала, посветен на мечтите в www.lifehack.bg...

"Десетте стъпки на Роберт Киосаки
Има един известен милионер, филантроп, бизнесмен и писател, който се казва Робърт Киосаки. В една от неговите книги има една серия от десет прости стъпки, с прилагането на които можем да запалим и запазим у нас искрата на промяната.

В последствие ще ги изложа една по една всичките като започвам от най-важната измежду тях. Последователността на останалите не е толкова важна, важно е да се приложат.

1. Определете мечтите си. Открийте мотивите. Анализирайте и потърсете вашето най-важно „Защо?”.

2. Изборът– Ние всекидневно сме изправени пред вземането на решения и често по няколко пъти на ден. Важно е да знаем, че като граждани на съвременния свят имаме правото на свободен избор за това, което да научим.

Тук успелият човек ни съветва да изберем много внимателно какво точно да научим, което ще ни е от полза за постигането на мечтите.

3. Изберете много внимателно и надлежно кръга от приятели, с който ще бъдете заобиколени от тук нататък.

Нека това са само и единствено хора, които са минимум на вашата вълна и начин на мислене. Избирайте да се обградите с успешни хора.

4. Научете в детайли формулата, с която мислите че искате да правите пари. Живейте с нея, мислете за нея, актуализирайте постоянно информацията свързана с нея.

5. Златното правило – „Плащай си винаги на теб първо!”.
На когото и да дължиш пари, с каквото и да се занимаваш, в каквото и да си замесен и въвлечен, плащай си първо на теб. Твоята лична сметка „Активи” е винаги по-важна от тази на банката.

6. Използвай опита на добри и доказани професионалисти с репутация. И когато имаш нужда от професионална помощ, потърси такъв и му плати добре.

Има куп професии, които не са в наше владение и помощта, която подобни хора могат да ни окажат е безценна (адвокати, лекари, архитекти, икономисти, борсови агенти, агенти по недвижимите имоти и тнт).

7. Развий у себе си качеството да създадеш нещо от нулата или влагайки минимално от който и да е ресурс, който имаш. Постига се с желание и дисциплина, но най-вече с практика.

8. Действай бързо, действай по план и не губи време.

Ако си устремен в постигането на нещо, знай, че нямаш време. В съзнателния си живот погледнато глобално човек е твърде малко време в състояние да прави и постига важни неща.

9. Потърси вдъхновение от успели личности.

Тук ще си позволя едно отклонение и ще изляза от протокола споделяйки от къде аз лично черпя вдъхновение. Харесвам футбола като игра и като поле за изява на всички ценности и добродетели на човешкия характер. Има няколко личности, които в различни моменти са ме вдъхновявали.

Това са Христо Стоичков, Марко ван Бастен, Зинедин Зидан и Раул Гонзалес Бланко.
Всеки сам по себе си представлява един отделен свят и от всеки успях да взема по нещо, което да ми даде още едно различно „Защо?”.

10. Дайте и ще получите.
В тази последователност, не в обратната. Има една мистериозна енергия, която човек създава, когато се научи да дава от сърце, без да чака изобщо да му бъде върнато.

Ако сам за малко успеете да потиснете егото си и се доверите на тази истина, ще разберете. Има едно всеизвестно правило в психологията, което гласи: „Нашите мисли, създават нашите емоции, те от своя страна ни подтикват към действие, което винаги ни води до някакъв резултат.”

Остава ви само победата…
Ако имате мечта отдайте и се напълно. Приложете цялата енергия и арсенал от инструменти, за постигането й. Започвайте с желание и страст. Пазете винаги енергията жива, искайте победата. Пожелайте я от сърце.

Намерете начин да се мотивирате повече от всички останали. Ако се налага направете, както Гай Юлий Цезар при завземането на Англия. Когато флота на римляните акостира на скалистия английски бряг пълководеца предприема драматичен ход, който му носи успех в изпълнението на нелеката задача – покоряването на Англия. След като легионите с обоза и всичката техника са на брега и започва придвижването навътре в острова Цезар дава нареждане всички кораби и лодки да бъдат запалени.

След това идва и още по – драматичната заповед, всички да се обърнат и да гледат горещите останки от единствения мост, който ги е свързвал с континента. Пътят за отстъпление е бил унищожен.

Веднъж стъпили на вражеска територия, за всички трябвало да бъде ясно, че няма връщане назад, няма място за отстъпление, трябвало е или да победят или да оставят живота си на острова.

Както е известно, тази тактика дава своите плодове и Гай Юлий Цезар покорява англичаните.

Научете в детайли формулата, с която искате да правите пари
Пишете за нея, планирайте я, медитирайте мислейки за нея. Прочетете всичката налична литература, преровете всичката информация, до която можете да се докопате. Изразявайте собственото си мнение и се опитайте да не копирате.

Действайте уверено. Бъдете сигурни, в успеха на това, с което се занимавате и нека всички наоколо видят онзи особен блясък в очите, който е характерен за победителите.

Открийте вярата, вярвайте на себе си и вярвайте в проекта, с който сте се захванали. Покажете кураж, покажете смелост. Както казват „Пашата обича смелите”.

Практикувайте, тренирайте и никога не оставяйте страхът и съмнението да ви завладеят
Страхът се ражда от невежеството и липсата на яснота. Той е резултат от липсата на сигурност. Причината за това, е че нямаме достатъчно опит и не знаем на какво сме способни.

Когато в нашето съзнание изникнат спомени за триумф и победи всички страхове изчезват.

....

Колкото и да ти треперят колената, колкото и паметта да оставя бели петна, напредвай. Напредвай въпреки бясното туптене на сърцето, въпреки пристъпите на повръщане и нервни спазми.

Не се отказвай, дори не си помисляй за това, преследвай голямата мечта, направи всичко, което можеш за постигането и и знай, че ще бъдеш възнаграден.

И няма по-голяма награда от тази, която се чете в очите на онези, които един ден ще те последват".
 

Вижте първата част ТУК, а втората ТУК


 

Коментари към "Как да се научим да мечтаем отново? (част 3)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg