Бруталната истина за козметиката на AVON (Видео 16+)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Харесвате ли продуктите на AVON? Да, те са разнообразни, атрактивни, а и са на съвсем достъпна цена. Освен това AVON се борят за хуманни каузи, като кампанията против рака на гърдата, например. Наистина, колко хуманно! Само че, бруталната истина, за която в България така и не се намери кой да разкаже, е добре прикрита някъде зад цветните, гланцирани страници на каталога им... Там, където никой не би предположил, че е пропито с кръв!

Ето какво пише на официалната страница на козметичния гигант:

„На 2 юни 1989 Avon преустанови тестването на продуктите си върху животни, включително и от външните си лаборатории. Avon стана първата водеща козметична компания в света, която прекрати тестовете върху животни.

Avon не провежда тестове върху животни за нито един от своите продукти или суровини и не изисква от своите доставчици на суровини и крайни продукти да провеждат тестване върху животни от нейно име.“

http://www.avon.bg/PRSuite/animal_testing.page

На това му казваме истинска кауза! Но преди да ги аплодирате бурно е добре да се запознаете с няколко подробности.

Въпреки, че AVON не спират да тръбят, че са първата в света козметична компания, която е преустановила измъчването и избиването на невинни животинки, използвани за тестове, тя може би НИКОГА не е прекъсвала зверствата.

Ето какво пише PETA (People for the Ethical Treatment of Animals):

“В началото на 2012-та стана ясно, че AVON не само не е преустановила тестовете върху животни, а дори е инвестирала повече в тях. Тъй като в Китай вивисекцията не е забранена, всъщност дори е задължителна, за да бъде допуснат един продукт на пазара, много компании предпочетоха да се изтеглят от Китай. Това обаче не важи за AVON. Те продължават да използват евтината работна ръка в Китай за производството на своята козметика и всяка година убиват между 80 000 и 100 000 животни в името на печалбата.”

http://www.peta.org/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В продължение на много години PETA се бори срещу компаниите като AVON, които извършват тестове върху животни и дори изготвят черен списък на фирмите, прибягващи до вивисекция. Както сигурно се досещате AVON е в него.

През март 2013-та беше приет закон, който категорично забранява продажбата и вноса на продукти, тествани върху животни, на територията на Европейския съюз. Колко прекрасно... ако обаче имаше ефект! Уви, в България, нещата никога не са такива, каквито трябва да бъдат! Само в рамките на няколко часа ние успяхме да открием продукти на AVON, на чийто етикет пише „Made in China“, сигурни сме, че и вие може да намерите такива. А, както вече разбрахте, всяка козметика, произведена в Китай е тествана върху животни, защото местните закони го изискват. За какво тогава ни говорят AVON? Хуманни каузи, загриженост за животните...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Може би пък ще си кажете: „А как иначе да се тества един продукт, ако не върху животни?“ Истината е следната: „Данните получени от опити върху животни не могат да дадат достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал:

- Опитите за токсичност (отравяне) върху животни са научно недостоверни и на резултатите от тях не може да се разчита като на достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Различията в анатoмията, физиологията, метаболизма и биохимията правят, в най-добрия случай, екстраполацията от животни към хора недостоверна. В по-лошия случай това е дори опасно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Повечето от опитите върху животни, които се използват в момента, не са научно обосновани относно тяхната точност и практическа приложимост. Други са се оказали неефективни в миналото.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изследвания разкриват, че само 5% до 25% от резултатите от опитите с животни са приложими при лечението на хора. Повече от 85% от данните получени от тестове върху животни се изхвърлят на боклука, защото не могат да послужат на никого – човек или нечовек. Няма учен, който да базира лечението на пациентите си на тези резултати.“

Източник: www.presstv.bg

Съществуват достатъчно модерни методи за изследване, които не включват животни и които дори са доволно спонсорирани от PETA. Дали ще ги използват, зависи само от добрата воля на компанията, нищо друго.


А за нас остава въпросът „Ние не искаме кръв върху ръцете си, защо тогава да я размазваме върху лицето си?“

 

 


 

Коментари към "Бруталната истина за козметиката на AVON (Видео 16+)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg