„Антипарфюмът“ на Серж Лютенс или луксът да се завърнеш към себе си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика
„Антипарфюмът“ на Серж Лютенс или луксът да се завърнеш към себе си
Снимков материал: Serge Lutens


Снимков материал: Serge Lutens

„Исках да създам всичко останало, но не и парфюм. Търсих свежест, аромат на чистота...". Така започва историята на един колкото обикновен, толкова и необикновен „аромат“ - L`Eau Serge Lutens.

Обикновен до толкова, до колкото неговата семплост и простота позволяват на всеки да изрази себе си. Необикновен, защото представлява изящна композиция, отразяваща лукса в най-чиста му форма.

Необходими са 15 години труд, за да може Серж Лютенс да създаде „Антипарфюмът“. От неговите смели намерения и думи се ражда „аромат“, който не е аромат, а ... есенция, сливаща се с всяка човешка същност по уникален начин. Нещо новаторско, нещо невиждано до сега!

Ако сте чували името Серж Лютенс, може би не бихте се учудили, че именно той дръзва да се отдаде на подобен експеримент. Още, докато е в ролята на артистичен директор на брандове като Dior и Shiseido, той се доказва не само като един от най-добрите в сферата на красотата, но и като истински революционер.

Колекциите грим и ароматите, които сътворява приковават вниманието на публиката със своята неподражаема артистичност и дързост. А визиите, които налага се превръщат не само в тенденции, но и истински класики. Бяла кожа, опушени очи, тъмни устни, късо каре с бретон... Познахте ли чертите на лошото момиче?

Днес Серж Лютенс създава уникални ароматни композиции, които принадлежат към категорията на нишовата парфюмерия. Във всяко творение на г-н Лютенс се преплитат необикновени есенции от най-високо качество и всеки един парфюм представлява история, разказана в ухания...

 

А каква е историята на L`Eau Serge Lutens или „Антипарфюмът“, както го нарича човекът на парадокса?

Дълги години Серж Лютенс се вдъхновява от пищния ароматен свят на Мароко, за да смени рязко стила и да избере минимализма. Решен да се бори с „прекалено парфюмирания свят”, той създава „антипарфюм“ - еликсир, който може да удължи впечатлението за свежест и комфорт. Или, както г-н Лютенс обича да се шегува, това е „най-скъпият сапун в света”.

Ето и какво разказва самият той за него...

L`Eau Serge Lutens парфюм ли е или одеколон?
Това не е одеколон, защото одеколона е парфюм. „Водата Серж Лютенс" (L`Eau Serge Lutens – от френски се превежда „Водата Серж Лютенс“ - бел. ред.) е композиция, която е изградена на базата за усещането за чистота, която вдъхваме след баня и за комфорт от чисто бельо.

Защо създадохте „Водата Серж Лютенс" ?
Тя е реакция срещу този прекалено парфюмиран свят. Исках да сътворя антипарфюм, който създава усещане за по-дълготрайна чистота и придава вкус на своя притежател.

Вашите парфюми са много трайни, каква е трайността на L`Eau Serge Lutens?
Изключителна! Това усещане за свежест продължава множество часове.

„Антипарфюмът“ не е ли в противоречие с останалите ваши парфюми?
По-скоро е едно допълнение. Моите парфюми са с утвърдителен, определящ отпечатък.
Водата е необходима за възстановяване на вкуса, онзи, който не е подвластен на манията, а на съзнанието.

Как бихте определили L`Eau Serge Lutens?
Тази вода е пространствена, чиста, искряща, отличителна... Тя остава вярна на нейната кислородна нотка. Тя е завръщане към себе си!

За мъже или за жени е предназначена L`Eau Serge Lutens?
Може ли парфюмът да има пол? При всички случаи, чистотата няма. Това е вода за човека, освободил се от старите клишета и обичащ комфорта, семплотата и чистия въздух.

Вашите парфюми носят усещането за удоволствие и лукс. Така ли е и с L`Eau Serge Lutens?
Луксът, който използваме, може да се свързва само с нас самите. Чистотата е първата крачка към лукса. Носите ли мръсни бижута?

Ако трябва да символизирате L`Eau Serge Lutens с визуални елементи, какви биха били те?
Марсилски сапун, дървено ведро пълно със свежа вода, щипка за пране, бяла риза простряна на открито.

Парфюмите ви „разказват“ истории. L`Eau Serge Lutens също ли е своеобразна литература като тях?
Да, L`Eau Serge Lutens е бяла страница. 


 

Коментари към "„Антипарфюмът“ на Серж Лютенс или луксът да се завърнеш към себе си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg