Авантюристка или кариеристка...

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Събуждате се от утринните лъчи на приятното слънце, галещи нежно лицето ви... Лежите на плажа и хващате страхотен тен. Срещате се с много различни и интересни личности ежедневно. Пътувате, там където винаги сте мечтали да отидете. Работите малко, но достатъчно за следващата ви дестинация. Изживявате прекрасни мигове и не съжалявате, че не сте с близките си. Всеки ден оставя във вас спомени, които малко хора могат да имат. Е, разбрах, ви сте авантюристка!

Мога само благородно да ви завиждам и тайничко да си мечтая да съм на ваше място - да захвърля всичко и да хукна да опознавам света! За това се изисква смелост, която малцина притежават. Разбира се, не смятам, че сте тръгнала сама, би било голяма грешка да нямате компания. Не е задължително да сте с гаджето, може да е просто приятел или приятелка, роднина или дори някой, с когото сте се запознали преди месец и сте се разбрали да се потопите заедно в невероятно пътешествие! Със сигурност през пътуването си ще намерите много и интересни приятели и спътници, ще научите нови неща и ще бъдете на места, които не сте и предполагали, че съществуват! Всеки ден ще бъде незабравим!

Няма да изтъквам само положителните страни на това да си авантюристка, ясно е, че всяко прекрасно нещо крие своите опасности. Възможни неприятни случки от сорта на - да ви оберат, да ви хванат за заложници, да ви свършат парите и да трябва да работите нещо ужасно, за да се приберете, да хванете неизвестна болест (без фатален край, моля), да ви отвлекат за нечия съпруга и какво ли още не! Но никога не трябва човек предварително да мисли за лошите неща от живота и да бъде песимист. То и в собствения Ви град, докато се разхождате в парка, може да ви удари гръм и да умрете, така че стига кофти мисли! Никой, никога не може да знае какво ще му поднесе съдбата! Важното е винаги да се възползваме от миговете на битието си. Смятам, че хората, които пътуват, са много по-щастливи, отколкото тези, които прекарват дните си в застой на едно място, в един град, в една държава, без да им се случва нищо интересно, освен новия сериал по телевизията или съседските скандали!

Събуждате се рано сутрин, ставате, обличате строгия костюм, миете зъбите, пиете кафе, качвате се на колата и бързате към офиса... След изнервящо задръстване, едва се добирате до работа. И като сте вече там виждате шефа си, чакайки ви нервно да се появите, за да ви отрупа отново с ужасно много работа, за която времето от 8:00 до 17:00 не ви стига, за да я свършите и ще си доработвате вкъщи.

Денят ви е една месомелачка, която поглъща всички ви заедно с дрехите. Трудите се неуморно, даже бачкате и събота, и неделя. Никой, никога не ви хвали, че се справяте добре, получавате само укори и още тонове работа, която някой трябва да свърши. Дори отказахте цигарите, защото нямахте време да отидете да изпушите една. Това е живота ви, тъй като сте избрали да бъдете кариеристка. В името на това да сте самостоятелна и уважавана личност, накрая сте се превърнала в развалина от работа, нямате време да си обърнете внимание, срещите с приятели постоянно намаляват, нямате време да похарчите парите, които изкарвате с пот на челото, имахте гадже, но той избяга, защото никога нямахте време за него... Дори не ви заболя, когато той си тръгна, защото сте прекалено заета с работата си и не можете да мислите за нищо друго.

По-спокойно, работа винаги ще има и никога няма да бъде свършена, това е ясно! Самостоятелна сте – супер! Вашите винаги са го искали за вас! Горди са, че дъщеря им се справя сама в живота, но питат какво става с внуците... Не можете да угодите на всички искания. Или работа, или мъж, деца, приятели, пикници, сбъднати желания. Тоест, или работа или живот... ''Чакайте“ - ще каже някой - ''Моята работа е моят живот! Добре, обаче кога за последно сте прекарали безгрижен уикенд сред природата с приятели, без мисли за работа? Не помните? Така си и мислех!

Общо взето да си авантюристка или кариеристка цял живот не си е работа! Все от нещо ще трябва да се лишиш, ако избереш само едното от двете! Ако си авантюристка, няма да разполагаш с много пари, но поне ще си истински щастлива на гребена на вълната. До време разбира се, докато осъзнаеш, че си на 50, без пари, имаш хиляди приятели и семейство без дом. Такова разочарование се получава и при кариеристката – събуждаш се на 50, с много пари, но без приятели, с дом без семейство. Общо взето и при двата варианта положението не е цветущо.

Какво да ви кажа, дами, просто трябва да се уцели златната среда! Което е доста по-трудно от това, да бъдем в едната крайност, но носи много повече щастие и удовлетворение от живота. Кариеристка или авантюристка – вие избирате, но се постарайте да подберете и партньор, който да иска същото като вас, защото иначе ще страдате всеки един ден!

И накрая ще ви кажа две кратки, но поучителни истории на много щастливи хора - кариеристи превърнали се в авантюристи и обратното! Преди няколко години живях с чужденци, тръгнали на околосветско, бяха си направили предварителен, много добре изготвен, план! Купиха си бус и щяха да продължат на североизток от България. Уж щяха да останат за месец, два тук. Живях с тях и една друга мадама 2 години. Ситуацията в момента е, че никой никъде не замина. Пламна любов и в момента единия от чужденците има дете на годинка от мадамата, с която живяхме, и са си много щастливи заедно! Той здраво бачка и всичко е наред!

Другата красива история е за сестра ми и нейния мъж. Ожениха се те. Мъжът й винаги е искал да бачка и да изкарва пари. И го правеше. А сестра ми винаги е обичала да пътува! Много им беше трудно. Той – кариера, тя, чат-пат пътуваше, защото не издържаше на едно място. Накрая се скараха… абсолютно нормално. После се събраха и той поразмисли!

Продадоха си колата, взеха еднопосочни билети и в момента си пекат дупетата на Карибите! Работят от време на време и всичко е супер! Аз лично завиждам на вторите за смелостта им, защото за да бачкаш по цял ден за някой друг, не е голяма работа и не си толкова велик с изкараните си пари, колкото тези, които са имали първото и са го зарязали в името на това да бъдат щастливи всеки ден, макар и без дебели портфейли! Имам още много такива истории, но няма да ги разказвам. Ще Ви оставя сами да напишете собствената си! Е, хайде, приятно пътуване! Вие избирате към офиса или към непознати места... А защо не и към двете!
 


 

Коментари към "Авантюристка или кариеристка...":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg