Don't worry be happy! (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Ето и втората порция малки истини, които водят до голямото щастие!

Учените може и да твърдят, че щастието се предава само по наследство, но ние твърдо вярваме, че е за всеки. За някои то е по-лесно постижимо, за други не, но по-важното е, че формулата за него се крие в обикновените неща. Ето и втората порция малки истини, които могат да ви отведат до голямото щастие! Ние се сетихме за тези неща, но със сигурност можете да добавите и още, нали?!


16. Ако не можете да промените ситуацията, значи не можете! Оставете я такава, каквато е и спрете да се притеснявате за нещо, над което нямате власт. Няма да забравя думите на един приятел: „Ако трябва да ме оперират, хирургът е този, който трябва да се притеснява, не аз! От моите действия нищо не зависи.”.

17. Снимайте всичко, което ви вдъхновява и радва! Няма по-зареждащо нещо от хубавите спомени.

18. Пътувайте или просто сменете обстановката! Посетете места, където никога преди това не сте били! И това не значи непременно, че трябва да се отправите на дълго пътуване. Можете да се отправите към близките околности на мястото, където живеете или пък да посетите онзи музей, в който така и не сте стъпвали.

19. Бъдете по-близко до природата! Легнете в тревата, направете ангели в снега, отидете да събирате гъби или горски плодове... Вариантите са токова много, просто намерете вашия!

20. Не пропускайте да посещавате концерти, изложби, кина... Накратко – всякакви културни мероприятия. Не случайно ги наричат душата!

21. Не бъдете твърде взискателни и критични към себе си. Да, винаги може по-добре, но това не означава, че това, което сте направили е зле. А и поговорката „Не оставяй днешната работа за утре!” не винаги важи. Всъщност в повечето случаи, ако не можете да направиш нещо точно днес, светът няма да свърши, нали? Но пък утре може би ще го направите по-добре!

22. Намерете сили да приемате и да се надсмивате над собствените си грешки! Това понякога е много трудно, но в крайна сметка – всички сме хора, всички грешим.

23. Понякога, за да спечелиш, първо трябва да загубиш! Не забравяйте това и никога не се отказвайте от мечтите си.

24. Спрете да се сравнявате с другите! Вие сте си вие, просто няма логика да приличате на някой друг, така че не се и опитвайте.

25. Не бъдете прекалени максималисти! Поставяйте си задачи, които можете да постигнете, иначе постоянно ще се чувствате неудовлетворени.

26. Харченето на пари за себе си! Това е приятно, полезно и не бива да изпитвате вина, когато го правите. Парите са за това все пак!

27. Научете се да казвате не! Животът е твърде кратък, за да си губите времето с работа, която не ви носи никакво удовлетворение, скучна книга, онзи досадни от чата...Схванахте какво имаме предвид.

28. Обаждайте се на вашите родители и близки по-често!

29. Бъдете щедри! Не само материално, но и духовно Правете подаръци на близките си, дарявайте ги с вашето внимание и ще видите, че и те ще ви отговорят със същото. Но дори и да не го направят, пак ще се почувствате по-щастливи.

30. Намерете си ново хоби - танци, бродерия, рисуване, готин сериал... Ккавото и да е! Важното е да ви носи удоволствие.

31. Вземете си домашен любимец, когато ще ви кара да се усмихвате всеки път, когато се приберете вкъщи.
 


 

Коментари към "Don't worry be happy! (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg