9 начина за по-добър живот

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

За да имаме повече сполука, е необходимо да подобрим навиците и начините на мислене.

Ето няколко начина да постигнем това.

1. Прецизираме целите

Това означава да можем да ги определяме по-добре, ясно да дефинираме какви са целите и какво е необходимо, за да ги осъществим.

Например, ако искаме да спортуваме повече, не е достатъчно просто да си кажем, че ще правим повече гимнастика, а – всеки ден ще правя по 20 коремни преси, ще тичам по половин час, ще се разхождам на въздух в почивката...

Така ясно и конкретно правим реални стъпки към реализиране на това, което желаем.

2. Реална преценка

Освен да дефинираме целите, е добре и да преценим, дали наистина можем, според графика си, дали всеки ден ще можем да тичаме, или това да са поне два дни в седмицата.

3. Поредица от цели

Последователността, означава да умеем да сме наистина целенасочени. Можем да променим начина си на живот към по-успешни резултати, ако съответната цел разградим на няколко по-малки цели. Така стъпка по стъпка ще достигаме онова, което искаме да направим реално.

Можем да следваме дадена цел, като всеки ден отделяме дори по половин час да правим по нещо, с което я изпълняваме. Ако искаме да нарисуваме прекрасна картина, всеки ден нанасяме по няколко щриха на платното…

4. Режим на хранене

Създаването на добър хранителен режим престроява организма, така че да функционира по-добре, с повече енергия и тонус.

5. Решения, когато сме премислили и не сме афектирани

Каквото и решение да вземем, не е добре то да е под въздействието на негативни емоции например. По-добре да се успокоим, да премислим добре и тогава да сме сигурни, че това е, което наистина ни удовлетворява и е градивно.

6. Знаем, че заслужаваме подобрение в стила на живот

Ако често сме плахи в разбирането, че е необходимо да повишаваме стандарта си на живот, как бихме оптимизирли стила си на живот.

Необходимо е да разбираме по-добре света около нас, когато обичаме и уважаваме себе си. Тогава и нашите постъпки, и на тези около нас, ще са наистина отражение на нашата вътрешна хармония.

7. Ценностите и принципите също могат да се подобряват

Да имаме изградена ценностна система и принципи, не означава, че те също не могат да се подобряват. Считате, че бихте искали да бъдете преди всичко родител на своето дете, а след това приятел. А ако виждате, че да засилите приятелството си, дава много добри резултати, не означава ли, че сте още по-добър родител. Да говорите повече с детето, едва ли би отменило строгостта ви, когато се налага. Но може би бихте могли да вземете още по-пълноценно решение как да помогнете на рожбата си, ако я познавате още по-добре?


8. Разговорите „как изглежда отстрани“

Ако сме се задълбали в даден проблем, може да поговорим с близък, на който имаме доверие, за да ни каже как според него изглеждат нещата отстрани. Това не означава, че лесно трябва да се влияем, или че не можем също да погледнем ситуацията отсрани, или да видим цялата картина…

Но понякога сме по-скоро уязвими и вероятно това би помогнало да си дадем малко по-реална представа за нещата. И тук не става въпрос за това, че е по-важно кой какво си мисли, а как вие да оптимизирате ситуацията.

9. Оценяваме безценните неща

Да сме устремени, понякога означава и, че трябва за миг да затворим очи и да хармонизимраме мислите и чувствата. Да претеглим плюсовете и минусите на дадена ситуация по пътя към мечтите.

Ако се чудите как да продължите натам, просто си извадете приоритетите и вижте кои носят по-добри неща за вас и хората, на които държите.

Дали да променя нещо, то с какво носи повече ползи за мен, а минусите…?

Така постепенно визуализирате онова, което реално се нарежда в живота ви към сполука в мечтите и преценката как по-сполучливо да действаме занапред.
 

Вижте още:

Няколко мисли, носещи ми щастие

Тайната на щастието


 

Коментари към "9 начина за по-добър живот ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg