9 начина да се измъкнем от рутината

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Често ни повлича рутината и без дори да го осъзнаваме ден след ден правим едно и също, неизменно до минутата, което може и да не ни прави нещастни, но със сигурност и не ни прави жизнени и щастливи. Рутината бързо убива удоволствието от това, с което се занимаваме.


Ако се опомним навреме обаче, можем да се измъкнем от рутината, да разтърсим живота си и сами да си доставяме емоциите, от които се нуждаем, за да се чувстваме живи. Какво ще кажете за няколко прости, но ефективни начина да живеете активен и пълноценен живот.


Мислете повече за себе си


Ако усещате, че нещо или някой не ви допада, просто се отдръпнете, кажете "не", мислете малко повече за себе си. Позволете си онзи здравословен егоизъм, който помага на сърцето да изживее най-съкровените си мечти. Това може да е нещо съвсем просто, например, приятелката ви иска да ви заведе на фитнес, вместо на кафе, но в този момент това не ви харесва – просто кажете "не" и се погрижете за собственото си удоволствие.


Не зацикляйте само с едно нещо


Няма нищо лошо в това да имате любим сериал или любим автор. Но не се оставяйте да вършите едно единствено нещо. Ако не обръщате внимание на нови книги или филми, ако не се забавлявате по разнообразен начин, ще карате по инерция, без храна за духа.


Пробвайте нови неща


Може да са съвсем простички, като това да посетите нов магазин или да минете по друг път за работа. Но не се колебайте да пробвате нови неща, които ще ви донесат малко или много различни, нови изживявания.


Намерете нови приятели


Толкова много са начините да срещнете нови хора. Да, може би няма да се превърнат във ваши приятели, но срещата с нови хора винаги носи урок, научава ни на нещо. А когати опитвате нови неща, неизменно ще срещате и нови хора.


Кажете "не" на критиката


Спрете да критикувате всичко около себе си. Дори и не ви хрумва как негативното отношение трови душата и изпива енергията. Не си мислете дали ще сте по-добри към другите, направете го за себе си – колкото повече критикувате, толкова повече вредите на себе си, затова спрете. Опитайте да намерите душевна хармония и гледайте със смирение на нещата, които ви дразнят – те просто са такива, каквито са. Подминете ги с усмивка.


Не се опитвайте да променяте хората


Същото като горното – спрете да се дразните, че хората са различни от вас, не реагират по същия начин и са на друго мнение. Те просто са такива, каквито са! Както и вие. Смирение – то носи невероятно облекчение на душата и сърцето и светът става по-хубав.


Учете езици


Супер тренировка за мозъка! Ако планирате пътешествие в нова страна, понаучете езика – поне елементарния речник на пътешественика. Но преди всичко пътувайте!


Хранете се правилно


Зареждането на тялото с необходимото количество витамини и минерали дава енергия, която ще ви помогне да се отдадете на всичко, което ви се прави, без да се оставите на опустошителната рутина, която отнема удоволствието от живота.

 

Вижте още:

5 пъти, в които е по-добре да замълчим

4 неща, които не трябва да очакваме от другите
 


 

Коментари към "9 начина да се измъкнем от рутината":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg