7-те философии на успеха на Уил Смит (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Нека разберем и какви са останалите философии на успеха на Уил Смит и, погледнати през един доста интересен поглед, на който попаднахме в сайта lifehack.bg

4. Стойност

„Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купят неща, които дори не искат, за да впечатлят хора, които дори не харесват”.

Това несъмнено е може би най-известният цитат на актьорът Уил Смит и определено има защо! За съжаление ние сме прекалено съсредоточени върху материалните неща… Макар, че признавам си – мотора, който съм паркирал в гаража ми адски много ми харесва…

И все пак неоспорим факт е, че се грижим и безпокоим за това какво мислят другите и смятаме, че сдобивайки се с повече и по-скъпи придобивки ще ни направи по-щастливи, ще ни направи по-известни.

За съжаление по-вероятно е да ни направи по-смешни…. За радост не винаги разбира се! Все повече и повече хора обаче започват да осъзнават факта, че това просто не работи. Когато тази така благоразумна промяна се случи веднъж ще спреш да се отдаваш само и единствено на материализма и ще разбереш, че и в момента имаш достатъчно…

Ако четеш тази статия значи имаш интернет, щом имаш интернет значи имаш и…. Сещате се докъде води тази логика!

 

5. Провалът и успехът – двамата най-добри другари!

„Баба ми веднъж ми каза: Не позволявай на провала да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успеха да пусне корени в главата ти!”

Може да се каже, че бабата на Уил го е заковала точно на място, казала го е брилянтно!

Лесно е и двете състояния на провал и успех да ви обхванат и да окажат ефект върху вас, да ви засегнат дълбоко, но така или иначе това както ще се случи, така и ще отмине. Изглежда глупаво да не се възползваш от успеха и изобщо не искам да кажа да НЕ му се насладиш – напротив! Просто искам да кажа да останеш спокоен, а не да се побъркваш…

 

6. Причината, заради която си тук…

"Аз не знам точно какво е моето призвание, но бих искал да съм тук, на тази земя поради някаква голяма причина, а не просто ей така. Точно затова се стремя да бъда като най-великите хора, живели някога на тази земя."

Дори Уил Смит признава, че не знае какво точно е неговото призвание, но въпреки това продължава да прави това, което обича и за миг не спира да се развива като личност.

Създал е музика, участвал е в ТВ продукции, филми и дори много повече, но тук това, което искам да кажа е не колко продуктивен е Смит и колко велик е. А това, че не е нужно винаги да знаеш какво е твоето признание, каква е твоята цел в живота или пък да се притесняваш за това какво ще правиш след 10 години.

Просто прави това, което обичаш сега – доколкото ти е възможно, разбира се. Започни сега!

7. Омразата…

„През целия ви живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп „страхотни” неща.”

Но оставете Бог да се справи с това, което те ви причиняват. Защото посеете ли омраза и във вашето сърце, тя също така безпощадно ще ви изконсумира, както тези хора се опитват да направят с вас.

Няма нужда да се тревожиш за това, което в момента те ядосва. Е, вероятно ще го правиш, но това само ще отнеме времето и енергията ти, които вместо да използваш по предназначение, несъмнено ще загубиш. Опитай да се фокусираш върху освобождаването от всички лоши неща, които държиш вътре в теб.

Естествено, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но без да се напънеш и да свършиш тази не лека задача няма как да усетиш голяма разлика в живота си, разлика която това твое действие може да направи.

Разбира се, подобни моменти на освобождаване винаги подло изчакват момента, когато напрежението взема своя връх, чашата прелее и ти естествено започнеш да побесняваш. Защо да чакаш до тогава, освободи се сега! Ти си тук, за да правиш това, което обичаш, с хората, които обичаш – винаги помни това…

„Обичам живота и мисля, че това е толкова заразно! Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете. И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка. Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща - или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея…Толкова е просто! И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!”


 

Коментари към "7-те философии на успеха на Уил Смит (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg