7-те философии на успеха на Уил Смит (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

„Най-силният актьор на планетата” – така го наричат и Уил Смит определени ни е доказал, че си е заслужил прозвището. Той пожъна огромен успех в телевизията, музиката и киното и във всичко, което прави личи един особен хъс на човек, който иска да бъде най-добрия. Дори в убиването на извънземни!

Но сега ще ви запознаем със 7 от философиите му за живота, които, както сами можете да се убедите, водят до успех. Вижте кои са те в този текст, на който попаднахме в lifehack.bg

 

1. Невежеството

„Всички са невежи, но само на различни теми.”

Всички ние имаме нещо за споделяне, нали? Всички ние имаме най-малко една страст, една област, която можем да следим и изучаваме с огромно желание.

Да сравняваш себе си с някой друг почти никога не работи. Ние всички сме невежи, докато в същия момент ние всички сме гении по наш собствен си начин, в нашата любима област!

Можете да седнете и да се самосъжалявате, да ридаете над себе си през целия ден, но това няма да промени нищо.

Е, добре де, ще се промени нещо – или ще потънете или ще ви писне и ще започнете да предприемате действия, ще започнете да правите това, което смятате, че е вашата страст… Или поне така би трябвало да направите!

Всичко може да се промени с времето, но най-важно е първо да тръгнем.

 

2. Твърдост и непоколебимост

„Винаги търся нещо, което наистина е в състояние да ме ангажира, да ме погълне изцяло. Тогава не мисля, че има сила, която би могла да ме спре да стана, ако щете и президент на Съединените щати.”

Вярата в себе си е от жизненоважно значение, ако обмисляте да оставите следа, да направите нещо значимо на този свят. Разбира се, всички ние имаме своите съмнения. Разочароваме се, когато нещата не вървят много добре и просто каквото и да правим не се получава.

Но когато сте решили, заявили сте твърдо пред себе си - на ум, без да е нужно да го изричате дори, че ще постигнете живота, който искате да имате, ще ставате по-силни и по-силни с течение на времето.

3. Нещата са такива, каквито са… Просто ги приеми!

„Може да поплачеш – няма нищо срамно в това…”

Животът неизменно има своите възходи и падения. Сигурен съм, че и ти си преминал през справедливото разпределение между лошото и доброто, вървейки по своя път. Няма нищо лошо в това признание, защото в противен случай означава, че си нищо повече от глупак и кръгъл идиот.

Да приемеш нещата и да кажеш „Да” на болката ще ти помогне да я преодолееш. Това на пръв поглед изглежда контра-интуитивно, но ти не си кръглият идиот, за който говорех, преди малко, нали?

И точно затова ще се досетиш, че колкото повече се противопоставяш, колкото повече не си признаваш, че си се омазал до ушите, толкова повече ще стоиш на едно и също тъмно място!”


 

Коментари към "7-те философии на успеха на Уил Смит (част 1) ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg