7 неща, които не знаете за вагината

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Силиконки

Момчета, досега може и да сте си мислили, че познавате женската интимност до съвършенство, но бас ловим, че следващите факти ще ви изненадат. Повярвайте, нашата природа е толкова необятна, че никога не знаеш кога ще изскочи поредната ни голяма тайна. Затова, четете и се учете!

А за нас, момичета, това е един чудесен момент да научим още нещо за телата си.

1. Върху клитора има 8000 нервни окончания, служещи единствено и само, за доставяне на удоволствие. Може би затова клиторният оргазъм е доста по-често срещан, отколкото вагиналният. В това отношение мъжете са доста ощетени – нервните окончания върху половият им член са една 4000.


2. Средният размер на вагината е между 8 и 10 сантиметра. Но! Тя има уникалното свойство да се разширява до 200%.


3. Внимание, това ще ви стресне! Напълно възможно е вагината да изпадне (буквално), т.е. да се обърне отвътре навън като чорап. Това състояние се нарича вагинален пролапс и по-често с случва на жените след 50. Разбира се, не е фатално, нито толкова страшно, защото е абсолютно поправимо чрез възстановителна хирургия.


4. Знаете ли, че вагината ужасно много прилича на акулата по едно нещо? Не, не е онова, което си мислите, спокойно! И в двете се съдържа едно определено вещество, наречено сквален, което извличано от акулите се използва в диетите и като превантивно средство против рак.


5. Самата дума вагина на латински означава "калъф за меч". Дам, знаехме си, че трябва да има по-основателна причина да не я харесваме особено!


6. Вагинален оргазъм получават една 30% от жените. Повечето достигат до „върха“ благодарение на онези нервни окончания на клитора, за които ви споменахме по-горе, било чрез стимулиране с пръсти или правилната поза.


7. Момичета, сега четете много внимателно! Забравете за дамския душ! Според специалистите, той изобщо не е препоръчителен, защото вагината ни има уникалното свойство да се самопочиства чрез секреция, която изхвърля бактериите. Ежедневното миене с интимен сапун обаче е задължително!


 

Коментари към "7 неща, които не знаете за вагината":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg