7 начина да бъдем по-спонтанни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано


Не е съвсем лошо да имаме своята зона на комфорт. В крайна сметка, за да постигнем успех, имаме нужда от дисциплина и ред. Но не можем да я караме толкова праволинейно и да се движим нонстоп в коловоз. Човекът просто не е устроен така и рутината рано или късно започва да му тежи. Човекът е изследовател – той има нужда от нови неща, от непознати територии за завоюване, за да се чувства жив. Какво ще кажете за няколко наглед дребни неща, които ще ви измъкнат от рутината и ще ви помогнат да бъдете по-спонтанни?


Посетете нови места


Веднага си помислихте как не е възможно ей така от нищото да се отправите към Мачу Пикчу. Но за да откриете нови места, не е нужно да стигате толкова далече. Помислете си само колко нови ресторанти и клубове има в града, колко още не сте посетили. Идете да разходите кученце във Фермата, посетете изложба, идете на концерт, на какъвто скоро не сте ходили. Има толкова много възможности да откриете интересни места и занимания. Усещането за удоволствие и изненанда, когато откривате нови локации, е много приятно.

Спрете това, което правите, и танцувайте!


Ключът към това да станете по-спонтанни е да направите нещо необичайно, нещо, което ще ви измъкне от комфортната ви зона. Ще се изненадате какъв прилив на енергия ще ви донесе това. Пуснете си любимата музика и станете от компютъра точно сега – танцувайте! Танцувайте, танцувайте!


Нещо ново във всекидневните ви навици


Разнообразете с нещо ново всекидневните си навици, може да е много дребно, като това да смените маршрута, по който ходите на работа. Или магазина, в който пазарувате. Колкото и малко да е, това ще внесе новост във всекидневието ви и ще се почувствате добре, ще ви дойде стимул да бъдете още по-спонтанни.


Намерете си ново хоби


Да се захванете с ново хоби е страхотен начин да отворите съзнанието си за повече спонтанност. А да не говорим, че ще се запознаете с нови хора и ще изживеете нови приключение, ще придобиете нови знания.

 


Направете нещо абсолютно различно днес


Не просто да смените маршрута за работа, но да си позволите да правите всичко, за което дори не сте си и помисляли. Направете си ден на "да" изживяванията. Кажете "да" на всички възможности, които ви се предлагат и на които нормално бихте отказали.


Говорете с непознати


Разбира се, когато става дума за непознати, бъдете предпазливи. Но все пак се доверете на интуицията и се заговорете с нови, непознати хора, възможности има много – покрай рафта в магазина, докато избирате какво да купите, на опашката на касата, в автобуса или метрото. Свалете слушалките и чуйте какво се случва около вас.


Изправете се пред страховете си


Няма по-добър начин да бъдете спонтанни от това да направите нещо, което досега ви е плашило. Дали ще скочите с парашут или за пръв път ще карате колело, нищо не носи такъв прилив на енергия и вдъхновение от това да преодолееш собствените си страхове и да се справиш с нещо, което си мислил за невъзможно.
 

 

Вижте още:

9 начина да се измъкнем от рутината

Ошо: „Любовта е спонтанна, женитбата е пресмятане.”


 

Коментари към "7 начина да бъдем по-спонтанни":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg