7 научно доказани метода, за да сте щастливи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Щастието е нещо, което всички търсим и което всички се стремим да постигнем по един или друг начин. А истината е, че щастието е чувство, а чувствата принадлежат на сърцето, не на хората, предметите и ситуациите.


Може да промените живота си и начина, по който гледате на света, може да се научите да виждате хубавото във всичко и просто...да бъдете щастливи.


Тези 7 метода ще ви помогнат бързо и ефективно да си сложите розовите очила и да се порадвате на живота! А дори и учените твърдят, че работят!


Правете добри дела


Да правите добро носи здравословно самочувствие. Всеки, който е превел възрастен човек през улицата или е помогнат на майка с детска количка в градския транспорт, ще ви го каже. Забързаното ни всекидневие и тежките битови проблеми сякаш ни отучиха да бъдем добри един с друг, а това действа добре не само на този, на когото помагаме, но и на нас самите. Опитайте, вършете добри дела! Учените са доказали, че ако правим добро, правим себе си щастливи. Щедростта и добротата носят щастие.

Упражнявайте се


Всякаква физическа активност се оказва много ефективна за повдигане на настроението. Научните изследвания показват, че тренировките помагат за ободряване на хора, които страдат от клинична депресия. Танцувайте, бягайте в парка, занимавайте се с йога или бокс – правете каквото ви харесва. Това повишава нивото на ендорфините – път към щастието.


Хранете се правилно и вкусно


Здравословното хранене е полезно не просто за бъдещето, но и сега, точно в този момент. Свежата, лека и полезна храна засища и не оставя чувство на тежест и сънливост, оставя организма нахранен, но лек, а настроението бодро.


Поток на съзнанието


Намерете кое е това, което ви поставя в състояние на забрава и захлас. Това е онзи миг, в който се потапяте напълно в изпълнението на някаква задача(например на работното място). Толкова сте се фокусирали и потопили в това, което правите, че времето спира, освободили сте се от всякакви други мисли и сте се оставили на потока на съзнанието си. Проучванията показват, че хората, които често изпадат в подобно състояние, са много по-щастливи.


Запишете си три щастливи момента, които са ви се случили днес


Намерете минутка от заетия си график и обърнете внимание или най-добре си запишете три хубави неща, които са ви се случили през деня, трите неща, за които сте благодарни на Вселената, живота, съдбата. Много просто упражнения, което има фантастичен ефект. С времето се научавате да забелязвате хубавите неща в живота си и стъпка по стъпка се превръщате в непоправим оптимист, който цени всичко в живота си.


Прегърнете някого


Човешкото докосване върши чудеса. Технологичният свят, в който живеем, измести реалната комуникация и някак ни "скова" – отучи ни да си разменяме дребните докосвания, които носят невероятни емоции и влияят така силно на усещането за щастие. Учените обаче потвърждават, че докосването и прегръдката влияят на производството на окситоцин и заздравяват емоционалните връзки. Прегърнете близките си, подръжте ги за ръка. Дори просто приятелско тупване по рамото изразява подкрепа и грижа. Уж незначителното докосване създава усещане за емоционална близост и принадлежност, а това също е път към щастието.


Танцувайте


Дали ще бъде на купон с приятели или сами у дома, просто танцувайте! Учените са доказали, че това е едно от най-добрите средства срещу депресия и има положителен дълготраен ефект. Няма значение дали можете да танцувате, никой няма да ви следи за верните стъпки. Танцувайте и се оставете щастието да ви завладее!


 

Коментари към "7 научно доказани метода, за да сте щастливи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg