6-те вида любов на мъжете

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Любовта никога не е една и съща и да, единият винаги обича повече от другия! Ако усещате, че вашето момче не изпитва точно това, което вие си представяте като любов, но въпреки всичко знаете, че има чувства, сега може да разберете какви точно са те - обсебване, любов по милост, отчаяние или просто готин секс. Ето ги 6-те вида любов на мъжете, установени от Аристотeл.

Агапе - жертвената любов
Когато мъжът се влюби до уши и то от пръв поглед, той се превръща в истинско кученце. Преследва ви навсякъде, звъни ви по 100 пъти на ден, ухажва ви дълго, внимава какво говори, с кого говори, старае се да направи всичко, за да се чувствате добре. Проблемът е, че подобна бурна любов изгаря също толкова бързо, колкото е и пламнала. А на вас може да ви омръзне да разхождате кучето си и да си потърсите истински мъж. Истината обаче е, че той е точно такъв – истински мъж, просто в момента си е изгубил разсъдъка по вас.

Лудус - любовната-игра
Звъни рядко, предимно вечер. Не обещава, че ще се видите утре. Никога не ви е идвал на гости, предпочита да се срещате у тях. Не ни е забранил да си оставите четка за зъби в банята му, но въпреки това вие усещате, че не е желателно да го правите. Обръща се към вас по име, но не и на галено. Говори много, но само за себе си. Той иска просто секс! И ако си мислите, че това е връзка, не е, това е удобство... за него!

Ерос - чувствената любов
Ако познавате този човек като корав, безчувствен и дори склонен към женкарство, но с вас се държи точно обратното на това – значи сте докоснали сърцето му и ще останете там завинаги. Това не е просто хлътване, нито химия, нито изпепеляваща страст, която отшумява след месец-два, това е истинска любов! Независимо какъв е бил начина на живот на един мъж, когато изпитва истински чувства, поведението е еднакво при всички и вие няма как да не го усетите. Как да го познаете ли? Ако поне веднъж е плакал за вас!

Мания - неудържима любов
Тази любов се лута между полюсите на страстта и ревността. Кълне ви се, че не може да живее без вас, но някак усещате любовта му само на думи и донякъде в леглото. Не чувствате толерантност, уважение, доверие и съпричастност от негова страна. Ревнува ви прекалено много и твърди, че никога не би ви изневерил. Само че, нали сте чували поговорката, че тихите води са най-дълбоки.

Прагма - разсъдъчната любов
Сдържан, неинициативен, но пък мил и постоянен – този мъж си търси удобна жена, а не любовта на живота си. Той прави планове къде ще прекарате лятото, но изобщо не може да го накарате да направи нещо извън тези планове. Предвижда всичко, чертае бъдещето и не е никак страстен в леглото. Дори целувките му са сдържани и начина, по който държи ръката ви... ще е прекрасен баща, но не и съпруг!

Сторге - любов-приятелство
Ако непрекъснато ви се оплаква колко тежък е бил работният му ден, споделя ви проблемите на семейството си, приятелите и дори тези, които изобщо не ви вълнуват, значи този човек отчаяно се нуждае от кошче за душевни отпадъци. Едва ли ви обича истински, просто сте му нужна, защото не може да се справи сам. И в първия удобен момент, когато се появи някоя по-силна, ще офейка под нейния чехъл.


 

Коментари към "6-те вида любов на мъжете":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg