6 истини за по-хубав живот

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Много от нас живеят с идеята, че хубавият, пълноценен живот е цветя и рози. Не забравяйте обаче, че розите имат и бодли и точно това ги прави толкова специални...

 

Разбирате ли какво искаме да кажем? В живота не всичко е идеално и това е част от удоволствието да го живеем. Ще споделим с вас 6 истини, които ще ви покажат как да направите живота си прекрасен...

 

Рецепта за щастие

Най-бързата рецепта за щастие е дишането. Когато си поемем дъх, влизаме в тялото си и в настоящия момент. Когато не сме тук и сега, а в ума си, той ни вкарва във филми. Тогава той чертае сценарий, който може да няма нищо общо с реалността. Но в момента, в който влезем в тялото си, проблемът се разформирова. Той вече не съществува.

 

Значението на прошката 

Да простиш не означава да се съгласиш с това, което ти е причинено. Да простиш означава да си позволиш да се чувстваш добре въпреки него. Мисли така: „Аз заслужавам ли да съм някой, който е простил?“.

 

Силата на усмивката 

Усмихвай се, дори да не ти се усмихва! Така се активира паметта на тялото. Когато се усмихнеш се връща усещането за състояние на щастие. Пробвай!

 

Обичай себе си 

Ние никога не можем да получим достатъчно от това, от което немаме нужда. Но това, от което истински имаме нужда, е да дадем любов на себе си. Тогава всичко останало само ще дойде. 

 

Какво е щастието

Никога не забравяй, че щастието не е цел! То е следствие на това да си щастлив.

 

Цени себе си, за да те цени и животът 

Ако искаш благоденствие от живота, знай, че не можеш да имаш нещо, ако вярваш, че си някой.

 

Вижте още:

Най-въздействащите цитати на Елиф Шафак

Как да постигнеш душевен мир?


 

Коментари към "6 истини за по-хубав живот ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg