6 въпроса, на които да си отговорим, преди да имаме връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Преди да се впуснем в търсене на партньор, има няколко важни неща, в които трябва да бъдем напълно уверени. Да, трябва да познаваме себе си, да, трябва да обичаме и уважаваме себе си - едва тогава ще сме напълно готови да споделим живота си с друг. Себепознанието стои на особено важно място по пътя към създаването на стабилна връзка.


Ако вече ви се иска да споделите живота си с някого, отговорете си на няколко въпроса, за да сте сигурни, че ще се получи.


Наистина ли сте готови за връзка?


Много често желаем да се обвържем, не защото наистина го искаме, а защото обстоятелствата и дълбоко вкоренените в подсъзнанието ни нагласи го изискват. В обществото все още битува мнението, че достигайки една определена възраст, жената трябва да има съпруг и да е станала майка. И често се водим от тези нагласи и чужди очаквания, без да осъзнаваме, че всъщност още не сме готови за сериозна връзка. Помислете добре и си отговорете откровено – вие ли искате да се обвържете или ви притискат някакви изкуствено наложени норми?


Какво очаквате от партньора си?


Хората често остават слепи за истината, че щастието е вътре в нас и че докато не се чувстваме пълноценни, няма как да споделим истински живота си. Масово жените чакат принца на бял кон, за да бъдат щастливи, спокойни и да живеят в хармония. И се впускат в не съвсем желани връзки, само и само да имат човек до себе си, вярвайки че само така ще бъдат щастливи. Не е вярно. Нямате нужда от никого, освен себе си, за да бъдете щастливи. С подходящия мъж можете просто да удвоите и споделите щастието си. Но ако очаквате, че от партньора ви зависи щастието ви – това е твърде тежко бреме за мъжа(и за жената също) и едва ли ще се задържи дълго.


Всеки си носи своя "багаж" – какъв е вашият?


Помислете дали не носите върху себе си такъв багаж, който ви пречи да създадете щастлива връзка. Не се впускайте в отношения, които смятате, че могат да прераснат в нещо по-сериозно, ако не сте се справили със собствените си тревоги от миналото. Защото в противен случай ще убиете шансовете си в зародиш.


Знаете ли какви са целите ви в живота?


За да откриете перфектната си половинка, трябва да сте напълно наясно със себе си и живота си. Само така бихте огли да разпознаете човека, с когото ще споделите еднакви интереси и виждане за бъдещето. Ако това не ви сближава, много е вероятно да не успеете във връзката – колкото и да се твърди, че противоположностите се привличат, дългосрочните, щастливи връзки са на хора, които си приличат и гледат в една посока.


Готови ли сте на промяна?


Във всичко! Ако искате специален човек в живота си, трябва да сте напълно готови да приемете, че животът ви ще се промени. Ще делите всичко в него с половинката си, не само леглото. Ще се впускате в нови приключения, ще изживеете нови емоции. Ще ви се наложи да направите компромиси и да се съобразявате с друг човек. Бъдете напълно сигурни дали сте готови на това.


Готови ли сте да дадете най-доброто от себе си?


Простичко е – ако искате да намерите най-добрия човек за себе си, вие също трябва да покажете най-доброто от себе си. Бъдете уверена, бъдете това, което сте, и в крайна сметка ще го срещнете.

 

Вижте още:

Удивително лесните начини за по-щастлива връзка

Поучителна история за това как да задържим любовта
 


 

Коментари към "6 въпроса, на които да си отговорим, преди да имаме връзка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg