5 начина да останем позитивни около негативни хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано


Понякога се озоваваме в ситуации, в които няма как да игнорираме напълно или изобщо да изхврърлим от живота си хората, които ни вредят. Това може да са колеги или роднини. Срещата с тези хора обаче може да се окаже сериозно изпитание, когато ни се иска да останем позитивни.


Затова търсим начини да запазим положителната си настройка, дори когато ни се налага да сме в близост до такива токсични хора.


Не приемайте нищо лично


Това правило важи винаги. Много често, когато хората се изправят пред трудности в собствения си живот, всички други стават обект на тяхото негативно отношение. Поведението им по-скоро говори за собсвените им неувереност, страх и гняв. За да намалите негативното им влияние, много е важно да запомните, че това засяга тях самите, не вас. Не приемайте техните проблеми за свои, не приемайте нищо лично.


Бъдете благодарни за хубавото


Това помаха много да подобрим живота си изобщо. Останете благодарни, дори когато около вас има хора, които се опитват да "изпият" енергията ви. Направете си списък, дори и наум, на хубавите неща, които имате и които ви се случват, и дайте на тези хора да разберат, че вие имате за какво да бъдете щастливи. Благодарността ни напомня, че животът е много повече – и отвлича вниманието ни от лошото към хубавото, което имаме.


Запомнете, че всеки има свой собствен път


Винаги има какво да научим в живота. Всеки човек, абсолютно всеки, когото срещаме, има роля в живота ни – той е тук, за да ни научи на нещо. В същото време обаче този човек си има свой път и учи от нас(ако го осъзнава). Напомнете си, че всеки има своя път, своите цели и мечти – така ще погледнете по-голямата картина и няма да ограничите мислите си само за това, че той ви носи негативизъм.


Възможност за развитие


Приемете този проблем като възможност да се развивате. Ако промените мислите си, ще промените и отношението си. В резултат ще бъде по-лесно да разберем какво точно иска от нас този човек. Всички преминаваме през периоди на съмнения и неувереност. Ако отчетете факта, че е трудно да останете позитивни след разочарования или криза, ще започнете съзнателно да променяте мислите си. И да приемете поведението на другия като възможност да се развивате, да анализирате подобна ситуация, която провокира негативизъм – така ще сте по-подготвени, ако ви се случи, а и ще сте изменили отношението си към момента.


Останете насаме със себе си


Всъщност да намерите време да останете насаме със себе си се отнася не само до този момент от живота ви, в който общувате с негативен човек, а изобщо. Винаги отделяйте време да се отдадете на хобито си, да почетете книга или списание, да послушате любимата си музика или да медитирате. Така си осигурявате промяна в настроението и отношението си към живота. Много хора не могат да оценят значението на това да се отдадеш на любимите си занимания, но истината е, че това ни отпуска, зарежда с позитивни мисли, а и ни дава възможност да мислим по-ясно и още по-ясно да усетим емоциите си. А това неизменно води до намиране на решение за ситуацията.
 

Вижте още:

6 типа токсични хора, които пречат на щастието ти

10 навика на позитивните хора


 

Коментари към "5 начина да останем позитивни около негативни хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg