„47 ронини“ - един филм, който ще ви завладее

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини
„47 ронини“ - един филм, който ще ви завладее


Трейлърът на „47 ронини“ ме остави с впечатлението, че това е поредната касова холивудска продукция. Затова бях изумена, когато ме помолиха специално да подпиша, че няма да разкривам впечатленията си от продукцията, докато официалната й премиера не наближи. След като гледах филма обаче, разбрах, че има защо....

 

По подобен начин ме е впечатлявал само последният холивудски филм за Ана Каренина. Какво имам предвид ли? Не очаквах нещо повече от блясък, зрелище и показност. Но останах приятно изненадана.

 

Да - в „47 ронини“ има зрелище, да - има приключение, да - нищо холивудско не му е чуждо... Но има и дух! Филмът впечатлява и с дълбокия си смисъл, залегнал в красивата история за любовта и честта и с „вълшебния“ начин, по който всичко това е пресъздадено.

 

Тази продукция те пренася в друг свят, не само заради непознатата ни японска култура, която отразява, не само заради уникалните ефекти, които, гледани на 4D, спират дъха, не само заради впечатляващата актьорска игра... Създателите на филма са постигнали истинска рядкост – заедно с екшъна и приключенията, те ни поднасят и затрогващ сюжет, който докосва сърцето.

 

А ето и каква е историята. Ще ви я разкажа само загатнато, за да не ви развалям удоволствието...

 

След като коварен феодал убива господаря им и завладява земите им, 47 самураи без водач поемат по пътя на отмъщението и се заклеват да върнат честта на народа си.

 

Прогонени от домовете си и разпръснати надлъж и нашир, смелите ронини търсят помощта на Кай (Киану Рийвс) – мелез, който тe самите са обрекли на заточение.

 

Заедно те тръгват на поход, в който ще попаднат в свирепия свят на митични чудовища, променящи облика си магьосници и чудати страшилища.

 

В тази битка заточеният поробен изгнаник става тяхното най-страшно оръжие. Той ще се превърне в герой, вдъхновил шепата бунтовници да превземат вечността.

 

И всичко това, преплетено с историята за една чиста и необикновена любов, ще ни очаква в кината от 27 декември. Горещо ви препоръчвам да си подарите това изживяване в компанията на Киану Рийвс и едни от най-забележителните японски актьори като Хироюки Санада, Тоданобу Асано и Ко Шибасаки!

 

Вижте още: 

"Въпрос на време" или необикновена история за един обикновен живот

"Замръзналото кралство" - една завладяваща анимация

 


 

Коментари към "„47 ронини“ - един филм, който ще ви завладее ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg