3 важни стъпки към успеха

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Понеделник е! Мммм, дааа… Понеделник е…

След глътката въздух, която си взехме през почивните дни, е време да се завърнем на кариерния фронт с пълна сила. Нали? Понеделник всъщност е един чудесен ден да направим стъпка напред към още по-голям успех. Или 3 стъпки!

За какво говорим ли? Решихме да започнем работната седмица като ви споделим част от текст, на който попаднахме в www.lifehack.bg. Впечатли ни простата, ясна и действаща, според нас, стратегия за постигане на успех в каквото и да е начинание. И тя се състои от 3 стъпки, вдъхновени от Уил Смит…

„…

Ето 3 конкретни действия, които можеш да започнеш днес, за да вградиш в живота си тайните на успеха на Уил Смит и да се възползваш от тях в максимална степен:

1. Направете си план

Да, Уил Смит има план за всичко. Първо както много пъти сте чували трябва да си направите план. Така прави и Уил. След това трябва да сложиш главата си на точилото и да работиш докато работата ти се получи и целта ти стане реалност.

Това е стъпка, която много хора избират да пропуснат. Много по-лесно е понякога да мислите за хакове и трикове за по-леко постигане на задачите си, докато целите ви си остават недовършени.

Защото може да работите наистина усилено, но какъв е смисълът ако не знаете къде отивате и коя е вашата следваща стъпка.

Да работим усърдно трябва да бъде неизменна част от това да работим и умно. Тези две неща трябва да вървят ръка за ръка. И двете са от решаващо значение. Когато правите крачка с десния крак, трябва да направите и крачка с левия, нали? Същото е!

Ако искате да има резултат от упорития ви труд вие се нуждаете от план.

Първата част от плана на Уил Смит е да прецени ситуацията, за каквото и да става въпрос. След това определя началната точка, от която да стартира - запитайте се каква е вашата сегашна реалност. От тук вие можете да спрете процеса да вървите надолу и да се насочите директно към точка 2…

Точно така работи и мистър Смит!

 

2. Предприемайте действия всеки един ден

Използвайте силата на въпросите. Това означава да седнете сутрин, да си направите кафе и да се запитате какви са днешните 3 действия, които трябва да предприемете или още по-добре, които искате да предприемете, за да се придвижите още по-близо до целта си? Е, какъв е днешния ви отговор?

Това може и да изглежда като нещо незначително, но Уил Смит смята, че малкият брой ежедневни, постоянни действия ще допринесе много повече за евентуалния ви успех, отколкото така наречените „Големи моменти”.

Подобно на малък поток, капка по капка дълбаещ по скалата и проправящ си път, вашите ежедневни действия, които предприемате ще изкопаят браздите на вашата по-добра реалност.

 

3. Намерете си наставник, треньор или ментор

Това е може би най-трудната стъпка. Предходните 2 зависят изцяло от вас, но да срещнете човек, който да ви напътства, да ви подкрепя и съветва си е чист въпрос на стечение на обстоятелствата.

Разбира се и вие можете да им помогнете да се случат. Нищо няма да ви тласка по-силно към успеха от някой, който наистина го е грижа за вашия просперитет.

Когато някой търси във вас най-доброто на което сте способен, когато някой ви напътства с чисто сърце и при необходимост ви осигурява безценна подкрепа и застава зад гърба ви в най-трудните моменти, вие ще сте много по близо до успеха при всяка една ситуация.

Уил Смит може да си позволи да си плати за това, но за нас, нормалните хора, това може да бъде партньора ни в живота или приятел.

 

Уил Смит казва: „Ако искаш да постигнеш големи неща трябва да разбереш това, което наистина работи за теб. А това става като опитваш и действаш…. Просто си обещай, че няма да извървиш пътя сам и се бори!”


 

Коментари към "3 важни стъпки към успеха":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg