3-те НЕ-та на щастливите хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Щастието не е цел, а път. И щастливият човек, не е човек в определени обстоятелства, а по-скоро човек с определен начин на виждане. Той не допуска нищо или никой да ограбват позитивизма му, защото знае, че щастието е следствие на това да си щастлив...

 

Затова запознайте се с 3-те НЕ-та на хората, които знаят как да се наслаждават истински на живота...

 

НЕ на сравнението с другите

Някой беше казал, че личността започва там, където свършва сравняването с другите. И е толкова прав! Несигурността в човек се заражда, когато започне да слуша шума на света вместо да слуша вътрешния си глас. А щастливите хора знаят, че истината се вижда и чува със сърцето. Те знаят, че ако са концентрирани върху работа, която е смислена за тях и ако са в мир със себе си, нищо не може да им попречи да постигнат мечтите си. Те знаят и че видимите прояви на света около нас не винаги са отражение на истината.

 

НЕ на одобрението от другите

Човек, който има нужда от оценката на другите, за да се чувства значим, е изгубен. И щастливите хора знаят това! Те разбират, че сравняването и съревноваването няма да ги отведат никъде. Те осъзнават, че важното е да се приемеш такъв, какъвто си. Тогава разбираш, че тези, които те приемат, са твои приятели, а тези, които не, са твои... учители. Защото в крайна сметка никой няма право да те съди. Хората никога не могат да знаят напълно какво преживявате.

 

НЕ на прехвърлянето на отговорността за личното щастие на други

Щастливите хора знаят, че само те и единствено те поемат отговорността за щастието си. Те не се нуждаят от нечие разрешение или одобрение, за да си доставят удоволствие или просто да се чувстват добре. Те не позволяват на определени хора или ситуации да помрачат щастието им, защото са наясно, че не случващото се ни определя, а ние определяме случващото се спрямо начина, по който го приемаме...

 

Щастливите хора винаги намират причина да се усмихнат. Дори да е просто заради самата усмивка. Така че, направете го и вие и изживейте поредния прекрасен ден!  

 

Вижте още: 

"Тайните" на харизматичните хора

Какво ви става, бе, хора?


 

Коментари към "3-те НЕ-та на щастливите хора ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg