3 важни причини да не постигаме успеха, който искаме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Работите усилено, отдадени сте, амбициозни и поставяте работата си на първо място, но успехът така и не идва? Може да има милион и една причини да не сте така успешни, както ви се иска, но истината е, че сред тях се открояват три основни, които винаги ще ви пречат.


Изяснете си дали причината да се скъсвате от работа без резултат за кариерата ви не е една от тези!


Не сте определили какво е успехът


Успехът не е универсален. Няма точна мерна единица. За едни успехът е да имат точно определена сума в банката, мерцедес и яхта. За други успехът е да имат три деца и здрав брак. За трети успехът може да означава да изкарват достатъчно пари, за да задоволяват скромни нужди, но вършейки единствено това, което им харесва, и без да се подчиняват на самозабравил се шеф. Отговорете си какво означава за вас успеха, какво е това, което вие искате да постигнете? Колкото и здраво да работите, ако не сте си изяснили сами пред себе си какво е успехът, как да го постигнете?


Поставяте себе си на грешното място


Споменах ли за това да работиш нещо, което обичаш? Колкото и клиширано да звучи, обикновено истината е много простичка – добри сме в това, което обичаме да правим. И не можем да бъдем добри във всичко. Ако искате да работите с пълния си потенциал, трябва да поставите себе си в позиция, на която слабостите ви са минимизирани, а силите ви ще блеснат.


Съсредоточавате се в това да угодите на другите


Да, едно от най-трудните неща сякаш се оказва това да спрете да се влияете от чуждата оценка и безкрайните си опити да задоволите другите. Разбира се, че трябва да спазвате добрия тон, особено в работната комуникация, но не бъркайте любезността и разбирането с прекалено угодничество. Истински успешниет хора са мили, но действат по свой собствен дневен ред и не се боят да кажат "не", когато наистина се налага.
 

 

Вижте още:

11 правилa за абсолютен успех

Действията, които носят изключителен успех


 

Коментари към "3 важни причини да не постигаме успеха, който искаме":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg