14 неща, които правят пътешествениците успешни хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Винаги съм си мислела, че най-голямото богатство, което може да натрупа човек, са срещите с други култури, с други места, създадени от майката природа или от човешката ръка. Да видиш различното, да опознаеш непознатите хора от други култури – неизменно започваш да виждаш по-голямата картина и да разбираш каква малка точица в нея си, но че няма как да те има на този свят, ако до теб не стоят и другите точици, заедно с които оформяте образа върху картината. Започваш да разбираш хората, да си по-толерантен, по-спокоен и в мир със себе си, живееш с по-голяма лекота. Големите любители на пътешествията са успешни хора – и в личния, и в професионалния си живот. Защото...


1. Те са способни да оцелеят и извън зоната си на комфорт


Любителите на пътешествия често се оказват в крайно необичайни ситуации. Те се изправят пред неизвестното и трябва да го преодолеят. Преживяват много нови впечатления, участ се да се справят практически с всяка ситуация, което им помага в момент на криза да се отърсят от тревогите и съмненията, да запазят спокойствието си и да работят за предоляването ѝ.


2. Не се боят от промяната, напротив, приветстват я


Тези хора обичат пътешествията, именно защото се стремят към нови впечатления. Постоянно са заобиколени от нещо ново и необичайно, рядко скучаят и са способни много по-добре да се съсредоточават върху едно нещо. Такова мислене насърчава креативността и помага на душата да се отвори и да приеме промяната.


3. Умеят да контролират емоциите си


Пътешествениците непрекъснато се сблъскват с различни стресови ситуации, било то да им отменят полета, да се сблъскат с грубо отношение или да се качат на погрешния автобус. Подобни неща могат да докарат бели косми на неподготвения човек, но любителите на пътуванията бързо си възвръщат спокойствието и способността да контролират емоциите си. Те са способни да се вземат в ръце, а това повече от всичко помага да намерим щастие и да постигнем успех.


4. Те се доверяват на другите хора и са се отървали от желанието винаги да бъдат първи


На пътешественика често му се налага да разчита на хора, които дори не познава. Тези хора трябва да се справят с езиковата бариера, таксиметровите шофьори в странни градове, а често дори се доверят на напълно непознати. Приемането на факта, че те невинаги могат да контролират това, което ги заобикаля, им помага да изградят отношения на взаимопомощ. И малко по малко те придобиват увереност в способността си да избират своите реални приятели и познати - такива, на които могат да се доверят без никакво съмнение.


5. Те са способни да се изправят пред страха си и да го преодолеят


Ако заключвате вратата и си стоите на едно място, никога няма да постигнете желания успех. Ключът към успеха е в активните действия. Ако пътешествате често, ще попаднете в ситуации, в които няма как да се върнете назад и единственото, което ви остава да направите, е да действате. Хората, които са преживели това, не бягат от страховете си, не склоняват глава, а действат, изправяйки се очи в очи със страха си.


6. Не пропускат възможности


Благодарение на странстванията си, пътешествениците се сдобиват с опит и задълбочен поглед за живота. Срещата с различни култури и обичаи им помага да знаят как да направят нещо по необичаен начин, но бързо и по-добре. Именно това знание им помага да не пропускат възможностите за нещо по-добро – в работата и в личния живот.


7. Знаят как с преговори да постигнат желания резултат


На пътешествениците често им се налага да преговарят за разни неща. Но за да получат желаното, не трябва да се показват настойчиви или агресивни, напротив. Не е чудно, че тези навици им помагат и в личния, и в професионалния живот. Ако не можете да преговаряте, няма да можете да окажете влияние на другите хора, да ги убедите в правотата на гледната ви точка.


8. Уверени са в себе си и знаят кои са, дори когато са уязвими


Хората, които със страст се впускат в приключението на едно пътуване до далечни кътчета от света, разчитат основно на себе си, а за да пристигнат до крайната си точка трябва да са по-уверени, че могат да се справят. Тази увереност им помага да се справят с много изпитания и бързо да се възстановят след поражение.


9. Виждат красота там, където другите не я виждат


В своите странствания тези хора виждат толкова много вещи, градове, хора и природа, че рано или късно започват да виждат красота във всичко. Постоянният приток на нови впечатления прави разума и погледа им ясни и проницателни. Затова и виждат красотата там, където другите хора виждат само нещо невзрачно или обикновено. Това умение е типично за великите фотографи, писатели, художници и помага за повече вдъхновение.


10. Разбират, че хората са различни и са търпеливи с тях


Срещата с нови хора е нещо обичайно за пътешествениците. Това им помага да се учат да задават правилните въпроси, за да разберат повече за страната, града, културата и обичаите на тези хора. Те не са толкова любопитни, колкото искрени в желанието си да научат повече, затова и рядко въпросите им остават без отговор. А и отговорите обикновено водят до разговор, в който пътешествениците разбират хората такива, каквито са.


11. По-малко склонни са да съдят сурово и съчувстват на другите


Великите лидери знаят, че без способността да съчувстваш и да си съпричастен с другите хора, не може да получиш лоялност - и в действителност тя в крайна сметка е силата, която движи напред всички успешни бизнес начинания. Всички ние трябва да се поучим от пътуващите хора, които по време на скитанията си са се научили да не съдят остро и да бъдат съпричастни. Способността да усетиш съпричастност произтича от желанието да разбереш.

12. Знаят как да живеят в настоящето


Умението да се живее в настоящето е особено полезно, дава преимущества във всички сфери от живота. Любителите на пътешествия знаят, че не трябва да живеят в миналото или бъдещето и че единственото, с което разполагат, е настоящето. И това им помага да правят в настоящето това, което ще им осигури щастливо бъдеще.


13. Често се усмихват и се стараят да бъдат щастливи


Пътешествията ни правят щастливи! Любителите на пътешествия се усмихват по-често от другите хора, защото често виждат нови неща. По-щастливи са от другите, защото срещат нови хора, радват се на красиви пейзажи, пробват екзотични храни.


14. Умеят да слушат и разбират колко е важно това


Може и да звучи парадоксално, но голяма част от хората просто не умеят да слушат другите. Не умеят да се съсредоточават върху това, което другите говорят, а това пречи за постигане на успех във всяка сфера на живота. Пътешествениците, напротив, знаят, че за да достигнат трудно откриваемите места по света, трябва да могат да се вслушват в думите на другите хора.

 

Вижте още:

9 съвета за пътешественици от Паулу Коелю

Как да изглеждате свежи след дълго пътуване
 


 

Коментари към "14 неща, които правят пътешествениците успешни хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg