10 урока, които възрастните могат да научат от децата!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Докато се опитваме да научим децата си на всички тайни от живота, можем просто да спрем за миг, да се вгледаме и да се поучим от тях!

Няма да сгрешим, ако кажем, че децата са елексира на живота, а дори може и да разберете смисъла му именно от тях.

Запознайте се с няколко урока, които можете да научите от малките човечета.

 

Децата не правят компромиси с това, което обичат:

Децата никога не правят компромис с нещата, които обичат, ние също не бива да го правим. Те ревностно пазят това, което е важно за тях и се стремят да го постигнат с всички сили. При възрастните не е точно така, те са по-склонни да се примирят.

 

Децата имат по-високо чувство за наблюдение:

Това е едно качество, което губим малко по-малко докато растем.  Децата виждат всичко, до най-малката подробност. Като възрастни ние сме склонни да съдим твърде рано, преди да сме преценили всяка възможност. Докато децата преценят по-лесно всичко на мига.

 

При децата притеснението отсъства:

Прекарваме прекалено голяма част от живота си в притеснения за всичко. При децата обаче това не е така. Те са безгрижни и напрежението не намира място в съзнанието им. За това и се усмихват по-лесно. Може би е време да спрем да бъдем възрастни и да се върнем назад към детството. Поне за малко...!

 

За децата провала не е проблем:

Това е само поредното доказателство за това колко уравновесени и спокойни могат да бъдат децата. Те никога не правят проблем от провала. Но при нас възрастните често се получава така, че попадаме във водовъртежа на куп тривиални въпроси и моменти, а живота ни става непоносим. Поучете се от децата, защото те знаят, че грешките са трамплин към успеха.

 

Неограничена любов:

Голяма наша грешка е, че често слагаме всичко на кантар - ако дам толкова трябва да получа толкова. Като възрастни ние винаги очакваме нещо в замяна на любовта си, а при децата това идва без усилия. Те не се интересуват от спестявания, просто искат безкористна и безпристрастна любов.

 

Децата плачат по-лесно:

Децата плачат по-лесно, може би, това е една от причините да прощават и да забравят по-бързо. Ние възрастните винаги се опитваме да спрем сълзите си и да не се покажем слаби. Не е смелост да не плачеш. Сълзите освобождават напрежението, изхвърлят лошите емоции и ни успокояват.

 

Децата не се страхуват от мечтите си:

Всички ние трябва да си припомним как в детството сме искали да станем астронавти, после лекари, балерини и какво ли още не. Когато си дете възможностите са неограничени и не се страхуваш да ги пожелаеш, нямаш граници на мечтите, но всичко се променя, когато прекрачим прага на детството.

 

Искрените емоции са само при децата:

Лекотата, с която децата изразяват своята емоция е достойна за подражание. Емоционално богатия човек е по-щастлив, по-приветлив, по истински. Сложността в отношенията на възрастните се изразява точно в липсата на емоции, да кажат и да направят  точно това, което чувстват и мислят.

 

Децата не са предубедени:

Децата приемат различни хора в живота си без никаква дискриминация и предразсъдъци. Цвят, каста, религия, пол или богатство не са водещи фактори в живота им, когато става въпрос за приятелство  или запознанство. Загубата на това качество, може би е точно това, което обединява всички конфликти и напрежения в света на възрастните.

 

Детското любопитство:

Стремежът да задават въпроси за всичко е присъщ за децата. Техните безкрайни заявки за отговор на даден въпрос, понякога ни побъркват. Жаждата им да задоволят любопитството си много честно ни поставя в конфузна ситуация. Като възрастни ние често се опитваме да хвърлим прах в очите на децата си, за да спрат да ни засипват с купища въпроси. Грешка е да спираме любопитството им, защото това е може би едно от най-важните качества, на което трябва да дадем воля да се развива, вместо да го заглушаваме. 


 

Коментари към "10 урока, които възрастните могат да научат от децата!":
Най-четени
6 необичайни признака на дехидратация 6 необичайни...

Вижте кои са те!

15:00 | 07-29-19| няколко...
 
Още 5 здравословни храни, полезни и за кучета Още 5 здравословни...

С какво са полезни тези храни...

18:40 | 07-31-19| Виж цялата статия
 
Как да се справите с акнето? Как да се справите с...

Научете как да се справите с...

17:35 | 07-29-19| акне как
 
Полезните ефекти на чая и чаените торбички за кожата и косата Полезните ефекти на...

Научете повече!

19:35 | 08-01-19| полезни...
 
Как да си направите натурален грим и защо трябва да смените закупения Как да си направите...

Рецепта за очна линия, сенки,...

18:00 | 08-13-19| Виж цялата статия
 
Не просто тропически плод: лечебните ползи от ананаса за цялото ви тяло Не просто...

Незаслужено пренебрегван...

17:01 | 08-14-19| Виж цялата статия
 
Как лесно и ефективно да се справите с гаденето? Как лесно и...

Научете повече!

11:10 | 07-29-19| как лесно...
 
H&M ще дебютира първата си капсулирана колекция от китайски дизайнер тази есен H&M ще дебютира...

Нова, екзотична колекция в...

19:35 | 07-29-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg