10 навика на позитивните хора

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Сещате ли се за всички онези хора, които сякаш не спират да се усмихват и които с лекота преминават през живота, приемайки го такъв, какъвто е? Споделяме някои техни навици, за да си вземем поне частица от лекотата, с която позитивните хора гледат на живота!


1. Позитивните хора не чакат хубави дни – те сами си ги създават!
Очакването на късмета, на добрия случай и подобни вярвания всъщност са характерни за пасивния съзерцател. Такива изрази просто не съществуват в речника на позитивния човек. Той по правило участва активно в създаването на живота си. Работи, за да промени обкръжаващата го действителност, за да се чувства добре, дори в трудни времена, а не чака идеалното разположение на звездите.


2. Позитивните хора лесно се разделят с излишното
Много хора се опитват до последно да се придържат към своите любими идеи, неща или дори хора, а по този начин губят силата и енергията си. Положителните хора лесно пускат излишното и ненужното, защото разбират, че то им пречи да живеят.


3. Миналото трябва да остане в миналото!
Добрите и лошите спомени трябва да останат там, където им е мястото - в миналото. Положителните хора не прекарват много време в копнеж за добрите стари времена, защото са твърде заети с работа за сегашните и бъдещите им дни. Не използват опита на негативните преживявания от миналото, за да се самобичуват или съжаляват, а за да анализират причините и поуките и да ги използват като трамплин към по-добро бъдеще.


4. Благодарността е второто име на позитивния човек
Положителните хора не се фокусират върху неравностите и скалите по пътя си, но са готови да благодарят искрено на Бог, съдба, живот за всяка стъпка, която са изминали по пътя. За всеки ден, изпълнен с нови преживявания, впечатления, чувства. Те виждат живота като съкровищница, пълна с чудеса.


5. Позитивните хора се съсредоточават върху своите възможности, а не ограничения!
Оптимистичните хора се опитват да видят какво могат да направят, а не това, което не могат да направят. Те търсят възможности и решения и не се спират пред нещо, защото изглежда невъзможно. Дори и в случай на неуспех, те търсят нови възможности и правят нов опит, не се опитвам да обвиняват за всичко първия си провал.


6. Позитивните хора не позволяват на страховете си да влияят на живота им
Всеки, който се намира във властта на своите страхове и предразсъдъци, няма да може да живее свободен живот. Положителните хора не пренебрегват разумните мерки за сигурност, но никога не си позволяват от страх от неизвестното да се откажат да опитат екзотична ястие, да не отидат в нова страна или да направите нещо ново.

7. Позитивните хора се усмихват много
Това е най-видимата им черта, която се харесва на всички. Положителните хора са не само в добро настроение, но имат и уникалното свойство да заразяват с положителната си настройка. Оптимизмът, лекотата в отношението към живота, доброто чувство за хумор и самоирония - всички тези качества са задължителни за такива хора. Те имат висока степен на самочувствие, но отказват да се вземат прекалено на сериозно!

8. Общителни са
Трудно е да си представим позитивен човек, който води уединено, унил живот. Обикновено тези хора обичат и перфектно знаят как да общуват, как се правят нови приятели и как да бъдат в центъра на вниманието. От тях няма да чуете клюки и слухове, а по-скоро можете да очаквате искрен интерес и реална помощ.


9. Позитивните хора знаят какво е болка и нещастие
Една от най-големите грешки е да мислите, че позитивните хора са винаги щастливи. Точно така, както не можем да оценим светлината без тъмнината, не можем да оценим и доброто без злото. Позитивните хора могат да страдат и да се отчайват. Те познават много добре тези отрицателни емоции, но винаги избират позитивното.


10. Позитивните хора са отговорни за живота си
Положителните хора уважават себе си достатъчно, за да не се превръщат в жертви. От тях няма да чуете оплаквания и жалби за лошия шеф, заядливата жена или лошата реколта. Те не обвиняват за проблемите си други хора, а разчитат на себе си и собствените си сили.

 

Източник: vk.com

 

Вижте още:

30 навика, които рушат живота ни

7 малки навика, които мигновено променят живота ни
 


 

Коментари към "10 навика на позитивните хора":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg