Яйца, запечени в гнездо от спанак

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Хапва ви се нещо пролетно, вкусно, интересно и глезещо? Ето я рецептата! Е, една от всички възможни рецепти - яйца, запечени в гнездо от спанак. Заслужава си да се опитат!

Необходими продукти:
600 г картофи
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
675 гр замразен спанак
250 мл готварска сметана
сол
смлян черен пипер
4 яйца
100 гр настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, сваряват се, а после се охлаждат и се обелват.

Фурната се нагрява до 180 С.

Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се запържват до прозрачност. Добавя се замразения спанак и се задушава на бавен огън до пълното размразяване на спанака като се разбърква често. Залива се с 2/3 от сметаната и се кипва за 3 минути.

В огнеупорна тавичка се нареждат нарязаните картофи. Отгоре се заливат със спаначната смес.

Оформят се четири дупки с помощта на лъжица и във всяка се изсипва яйце. Отгоре се залива с останалата сметана и се поръсва с настъргания кашкавал.

Ястието се пече около 30 минути. Добър апетит!  


 

Коментари към "Яйца, запечени в гнездо от спанак":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg