Мммм, кой би отказал един ягодов пудинг? Със сигурност не и ние! Ако и вие също, ето рецептата...
Необходими продукти:
600 г ягоди (пресни или замразени, но може и от компот)
200 г сирене „Крема“
200 г заквасена сметана
1 пакетче сметана на прах
10 с. л. захар
1 с. л. желатин
1 ванилия
настърганата кора на 1/2 портокал
Начин на приготвяне:
Ягодите се пасират с 4 с. л. Захар.
Отделно сиренето "Крема" се разбива с миксер, заедно с 6 с. л. захар, двата вида сметана, портокаловата кора и ванилията.
Желатинът се разбърква с малко студена вода и щом набъбне, се разтопява на водна баня.
След като се охлади, се разделя между ягодовото пюре и сметановата смес.
В купички за крем-карамел се редуват пласт сметанова смес и пласт ягодово пюре. Отгоре леко се разбърква, за да се получи "мраморен" ефект.
Пудингът се охлажда във фризер, а преди сервиране купичката се потапя в студена вода и десертът се обръща в чиния.
Да ви е сладко!