Удивително лесните начини за по-щастлива връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Всеки намира своето щастие на различни места и в различни неща. Няма универсален "лек" на проблемите в една връзка, но има общочовешки "закони", от които се влияем всички ние и които ни помагат да изградим щастлива връзка или обратното, сгромолясваме се грандиозно.


Как може да направите връзката си по-щастлива? Може и да сте чували тези съвети, но ако все още не успявате да ги приложите – значи е добре да ги прочетете още веднъж, при това с конкретни примери.


1. Комуникация, комуникация, комуникация


Всички знаем това, знаем, че трябва да общуваме откровено един с друг, защото скритото и неизказаните думи са това, което оставя пропаст между двама души, това, което стяга сърцето като с менгеме и стиска, докато не провали отношенията.


Ето какво казват учените по въпроса: По-щастливите двойки са тези, които решават всичко, дори и споровете, с разговори очи в очи, не в чата във фейсбук или чрез sms-и; хората с успешни връзки прости си говорят много повече от тези, които не успяват в интимните си отношения; напълно нормално е да се скарате, да се разсърдите един на друг, но тези, които са били откровени за чувствата си от началото на връзката, имат по-дълги и качествени връзки; щастливите двойки се опитват да намалят напрежението и да прекратят конфликта като показват чувство за хумор или склонност на компромис, за разлика от по-нещастните двойки, които продължават да се критикуват един друг и да се сърдят.


2. Не позволявайте на скуката да ви завладее


Както казва мъдрото мече Пух, "колкото повече, толкова повече". И при щастието е така – щастието води до повече щастие.
Смейте се заедно, това е, което щастливите двойки правят, а учените глави го нареждат в топ 3 на причините за успех на една връзка. Имате толкова много възможности да се забавлявате – дали ще играете на "Познай филма" или ще се разхождате в парка в опит да видите катеричка, вие си знаете. Просто се смейте!


Защото науката казва, че двойките, които се забавляват заедно поне за кратко всеки ден, имат по-голяма вероятност да останат заедно и щастливи дълго време; остават съвместните спомени за красиви моменти, когато и на двамата ви е било забавно и сте се наслаждавали на компанията си; споделеният нов и непознат опит(да откриете нещо ново, което ви харесва да правите заедно) сближава.


3. Подкрепяйте се


На всички ни е приятно да имаме своите моменти на празненство, особено когато те са споделени и оценени от половинката ни. Не пропускайте да отделите време, за да празнувате заедно – няма значение дали имате конкретен повод или поводът е това, че се обичате(какъв по-хубав повод, нали!).


Не се скъпете с шампанското, казва науката, защото двойките, които се гордеят с постиженията на другия и ги отбелязват заедно, са по-щастливи от тези, които не са особено ентусиазирани от успехите си; тези, които не само поздравяват половинката си, но и разпитват и споделят изживяването, също са по-щастливи.


4. Сексът не е "утре вечер"


За съжаление честичко си мислим, че имаме цялото време на света и понеже тази вечер сме решили да мързелуваме, отлагаме сексуалните изживявания за утре вечер. Не го правете!
Изследванията сочат, че сексът поне веднъж седмично увеличава щастието на двойката, а най-щастливите двойки правят секс поне 3 пъти седмично. Най-добре е обаче да го правите всеки ден!
 


 

Коментари към "Удивително лесните начини за по-щастлива връзка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg