Тайните на спокойния сън!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Динамиката е нещо прекрасно, но няма как - понякога стресът ни идва в повече! И понеже времената доста се промениха, откакто хората си лягаха с кокошките и добичето в обора, днес напрегнатото ежедневие често ни държи будни до късно. Но ако дори уикендите не можете да заспите спокойно, защото ангажиментите от идната седмица не ви дават мира, то не опитвайте метода с броенето на стадото! Той само ще ви натовари. Вместо това, предлагаме ви няколко изпитани трика за спокойни с сладки сънища!

Вземете си горещ душ!
Горещата вода понижава кръвното налягане и действа приспивно на организма! Освен това, затопля тялото приятно и помага да „измием“ натрупаното напрежение. Уверяваме ви, че след една гореща баня ще спите като бебета. Внимание! Под гореща не разбирайте вряла! Предполагаме, че кожата ви трябва, затова заедно с червеното кранче не забравяйте да пуснете леко и синьото!

Пуснете си приятна музика!
Музиката е чудесно сънотворно! Но като казваме „приятна“, нямаме предвид drum&bass или death metal. Може това да са любимите ви стилове, но те изобщо не са подходящи за приспиване! Така не само вие ще будувате до късно, но и целият жилищен комплекс. А и току виж ви дойде среднощно гости с белезници и палка! Да, определено не е добра идея. Затова заложете на нещо по... тихичко и релаксиращо!

Проветрете стаята преди лягане!
Застоялият въздух може да причини смущения не само на съня, но и на дишането! Липсата на достатъчно кислород се отразява отрицателно на нервната система, която пък от своя страна е една от причините за безсънието. Оставете прозореца отворен около 10 минути. Но тъй като навън по нищо не личи, че е октомври, можете да се насладите на свежия въздух и по–дълго. Ако ви усетите течение, затворете! За нормална стайна температура, се смятат границите между 15 и 25 градуса.

Постелете меки чаршафи!
Завивките са изключително важни за спокойния сън! Ако те са меки и от естествени тъкани, тялото ви ще се чувства комфортно и отпуснато! А и естествените материи като памук, например, попиват потта по–лесно за разлика от синтетичните. Така няма да усещате неприятна мокрота под себе си е ще се чувствате като сгушени в меки пелени!

Заместете кофеина с топло мляко или чай!
След горещия душ една чаша топло мляко с мед и канела ще ви се отрази наистина чудесно! В млякото се съдържа триптофан – аминокиселина, която има успокояващо действие. Освен това то съдържа калций, който помага на мозъка да усвои по-бързо триптофана.

Чаят също е добър вариант за питие преди лягане! Отварата от лайка е най–ефикасна, защото има лек сънотворен ефект и е идеално средство за релаксация.

Ако опитате да приложите поне два от изброените методи за по–лесно и приятно заспиване, уверяваме ви, че утре ще посрещнете деня с широка усмивка и прекрасно настроение! А и нека ви напомним, че най–щастливият ден от седмицата, едва предстои! Насладете му се отпочинали и заредени с нови сили!


 

Коментари към "Тайните на спокойния сън!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg