Ако искате да поглезите любимите си същества, направете го с тази рецепта! Със сигурност ще останат очаровани, когато им сервирате сьомга с броколи и лимонов сос...
Необходими продукти:
4 парчета филе сьомга
сол и смлян черен пипер
1 лимон
1 с. л. захар
100 мл вода
100 г краве масло
1 връзка копър
1 с. л. зехтин
500 г броколи
4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Едната половина от лимона се нарязва на тънки кръгчета. От другата половина се изстисква сок и той се смесва с 100 мл вода и захарта.
Парчетата сьомга се поръсват с черен пипер и сол. Запържват се в тиган със сгорещно масло 2-3 минути от всяка страна. След това сьомгата се поръсва с малко от лимоновия сок и с половината от ситно нарязания копър.
Огънят се намалява на тих, а тиганът се похлупва с капак и сьомгата се задушава 5-6 минути.
Броколито се измива, подсушава се и се разделя на розички. Чесънът се обелва и се нарязва на тънки резени.
В друг тиган се сгорещява зехтинът. Запържват се броколито и чесъна за 5-8 минути.
Сьомгата заедно с броколито се разпределя по чинии, украсява се с кръгчета лимон и се полива с лимоновия сос.
Ястието се поръсва с останалия копър и се поднася.