Дори да не сте любители на готвенето, с тази рецепта ще изумите както себе си, така и гостите си! Приготвянето на сьомга в пергамент е изключително лесно, а резултатът е зашеметяващ.
Ако искате да спретнете набързо изискана вечеря за вашите приятели, определено това е вашето ястие. Освен че е много полезна, сьомгата е истински деликатес, а приготвена в пергамент, тя запазва всичките си качества и аромати. Ето и как става рецептата, на която попаднахме в блога „hapkata.blogspot.com”…
Необходими продукти:
4 котлета сьомга или филета
4 стръка зелен лук
1 червена чушка
1 жълта чушка
4 - 5 стръка копър
10 пресни листа босилек
4 лимонови резена
смес от лют пипер на вкус
бяло вино
зехтин
морска сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете предварително лука и подправките на ситно, а чушките нарежете на ивички.
Подгответе 4 листа хартия за печене. Прегънете всеки лист, очертайте 1/2 сърце, което е по-широко в основата си, и ги отрежете. След това разгънете четирите листа.
Овкусете сьомгата с пипер, разпределете подправките и чушките върху хартията в едната 1/2 на сърцето. Поставете рибата, добавете още от продуктите, поръсете с вино.
Сгънете едната част от пергамента така, че да получите полусърце. Направете така, че двата загънати краища леко да се застъпват, а накрая намажете всяко полусърце с зехтин.
Изпечете рибата в предварително загрята фурна на 190 градуса С за около 20-25 минути.
И това е! Сервирайте рибата топла, като разрежете хартията. Можете да гарнирате с бял ориз и задушени зеленчуци като моркови, тиквички и др.
Да ви е вкусно!