Сьомга в пергамент

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата
Сьомга в пергамент
Снимков материал: hapkata.blogspot.com,http://kathleenflinn.com

Дори да не сте любители на готвенето, с тази рецепта ще изумите както себе си, така и гостите си! Приготвянето на сьомга в пергамент е изключително лесно, а резултатът е зашеметяващ.

Ако искате да спретнете набързо изискана вечеря за вашите приятели, определено това е вашето ястие. Освен че е много полезна, сьомгата е истински деликатес, а приготвена в пергамент, тя запазва всичките си качества и аромати. Ето и как става рецептата, на която попаднахме в блога „hapkata.blogspot.com”…

 

Необходими продукти:

4 котлета сьомга или филета

4 стръка зелен лук

1 червена чушка

1 жълта чушка

4 - 5 стръка копър

10 пресни листа босилек

4 лимонови резена

смес от лют пипер на вкус

бяло вино

зехтин

морска сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете предварително лука и подправките на ситно, а чушките нарежете на ивички.

Подгответе 4 листа хартия за печене. Прегънете всеки лист, очертайте 1/2 сърце, което е по-широко в основата си, и ги отрежете. След това разгънете четирите листа.

Овкусете сьомгата с пипер, разпределете подправките и чушките върху хартията в едната 1/2 на сърцето. Поставете рибата, добавете още от продуктите, поръсете с вино.

Сгънете едната част от пергамента така, че да получите полусърце. Направете така, че двата загънати краища леко да се застъпват, а накрая намажете всяко полусърце с зехтин.

Изпечете рибата в предварително загрята фурна на 190 градуса С за около 20-25 минути.

И това е! Сервирайте рибата топла, като разрежете хартията. Можете да гарнирате с бял ориз и задушени зеленчуци като моркови, тиквички и др.

 

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Сьомга в пергамент ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg