Суфле със спанак и пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на ястията със спанак, ето това със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите! Какво ще кажете за едно суфле със спанак и Пармезан?

Необходими продукти:
450 гр замразен нарязан спанак
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
1 чаша мляко
4 смлени скилидки чесън
4 супени лъжици лук - ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Сложете спанака в тенджера с вряща вода и задушете за поне 8-10 минути. След сваряването изцедете спанака от водата в гиргиф, натиснете хубаво, за да се отцеди добре. Загрейте фурната до 190 °. Подмажете керамична огнеупорна форма за печене.

Загрейте маслото и чесъна в тиган на среден огън. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и разбъркайте до гладка и кипяща смес, леко покафеняваща. Добавете сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете млякото като разбърквате непрекъснато. Когато сместа се сгъсти и кипне, отстранете от огъня.

Изключете котлона и добавете към сместа яйчните жълтъци, лука, спанака, сиренето и поръсете с индийско орехче.

В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато стане пухкава пяна. Изсипете няколко лъжити от белтъците в спаначената смес и разбъркайте. Това е важна част - разбийате останалите белтъци още, за да може после сместа да стане пухкава и да бухне при печене. Много внимателно, за предпочитане с шпатула, изсипете останалите добре разбити белтъци и внимателно смесете, без да разбърквате интензивно, за да остане въздух от белтъците.

Излейте сместа в приготвения съд за печене. Внимавайте да не напълните прекалено съда, тъй като суфлето доста ще набъбне при печене (малко над половината от съда е добре).

Печете суфлето в загрятата фурна, докато увеличи обема си и добие кафеникав загар - около 15-20 минути. Използвайте тънък шиш или клечка за зъби, за да проверите дали вътрешноста се е изпекла добре - трябва да е малко лепкава в средата, но не сурова.


Сервира се веднага, още топло, самостоятелно или гарнирано със сос по избор.
 


 

Коментари към "Суфле със спанак и пармезан ":
Най-четени
 7 съвета за плосък корем 7 съвета за плосък...

Вижте кои са те!

13:17 | 03-11-19| корем...
 
7 причини да не се страхувате от яденето на въглехидрати 7 причини да не се...

Те са жизнено важна съставка...

11:12 | 03-13-19| Виж цялата статия
 
 Страничните ефекти на зеления чай, за които трябва да знаете Страничните ефекти...

Вижте кои са те!

17:26 | 03-19-19| странични...
 
Полезно или вредно е маслото: разгорещеният дебат продължава Полезно или вредно е...

Споровете дали маслотое...

19:52 | 10-31-18| масло месо...
 
Какво е сухото масло и как да го използваме? Какво е сухото масло...

Научете повече!

15:26 | 03-11-19| сухо масло...
 
Бариера ли е наднорменото тегло за посещение във фитнеса Бариера ли е...

Има ли място във фитнеса за...

13:36 | 11-12-18| фитнес...
 
 Кратко интервю с Кристин Нагел  - главен парфюмер на Hermes Кратко интервю с...

Главен парфюмер на  Hermès

11:15 | 03-11-19| кристин...
 
Как да изберем правилната форма на веждите? Как да изберем...

Вижте как!

17:21 | 03-11-19| вежди...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg