Суперлуната този уикенд ще бъде най-ярката за цялата година

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Този уикенд ще имаме впечатляваща гледка,  любители на звездите. Когато Луната достигне до пълнота тази неделя, 3 декември, тя ще бъде в точката на своята орбита, където е особено близо до Земята, което я кара да изглежда по-голяма и по-светла от обикновено. Известна като Супер Луна, а ако очите ви са били на небето миналата година, може да си спомните, че през декември 2016 г. този феномен също съвпада с Пълнолунието.

Технически, тази година е имало три пъти Суперлуна, но всяка от тях е била във фаза "новолуние", когато Луната е покрита със сенки, и декемврийската ще бъде единствената, която ще се вижда през 2017 година. В неделя 3.12.2017 , след залез Слънце , до изгрева на 4 декември, понеделник , Луната ще бъде със 7% по-голяма и с 16% по-ярка от обикновено. 

Луната всъщност ще изглежда по-голяма точно след залеза на 3 декември, отколкото когато е по-високо в небето, благодарение на оптичния ефект, наречен "лунна илюзия".

Като се има предвид размера и яркостта на Луната по това време, се смята, че тя има по-голямо влияние върху нас, отколкото обикновеното пълнолуние.  Медиумът Наталия Куна пише, че суперлуните имат ефект на лупа -  всички преживявания, усещания и спомени могат да се усещат по-силно при тези лунни лъчи. Енергията на суперлуната може да ви подтикне да реагирате по-силно на новините, които иначе бихте оставили да минат покрай ушите ви. Ако чувствате, че  емоциите ви са нестабилни , може да благодарите на Луната.

Разбира се, ваканционния сезон може да има и смущаващи ефекти, независимо от това, което се случва в небето. Когато това време на годината съвпада с такова мощно небесно събитие, желанието да се покрием до пролетта е твърде реално, но има начини, по които можете да използвате влиянието на луната във ваша полза.

Естествено, ранното пристигане на тази суперлуна ще тласне декември  още от началото с висока интензивност, но с правилния начин на мислене ще бъде необходимото побутване, за да се справите с вашите планове за почивка с удоволствие и на спокойствие, а не в последния момент. По същия начин, по който тази голяма и ярка луна може да ни накара да се почувстваме малко по-чувствителни от обикновено, тя може да бъде и страхотен мотиватор. Ако сте готови да излетите, суперлуната ще служи за попътен вятър в крилата ви.

Но ако пропуснете тази Суперлуна, няма да се налага да чакате дълго до следващата. И двете пълнолуния следващия месец- на 2 януари и на 31 януари - също ще бъдат достатъчно близо, за да им се насладите.


 

Коментари към "Суперлуната този уикенд ще бъде най-ярката за цялата година":
Най-четени
Защо Меган Маркъл винаги носи обувки, които са твърде големи за нея Защо Меган Маркъл...

Причината е толкова...

20:30 | 07-13-18| Виж цялата статия
 
Как да се отървете от ухапвания от комари и да спрете сърбежа възможно най – бързо Как да се отървете...

Чесането може да доведе до още...

18:25 | 07-17-18| Виж цялата статия
 
Как да си направим сами бебешки кърпички с лавандула и лайка Как да си направим...

Органични бебешки кърпички,...

20:16 | 07-18-18| Виж цялата статия
 
Какво да направите, когато кожата ви започне да се бели след слънчево изгаряне Какво да направите,...

По-лесно е да се каже,...

19:31 | 07-16-18| Виж цялата статия
 
Още идеи за по-евтина почивка Още идеи за...

Можем и да пътуваме, и да...

20:35 | 07-12-18| Виж цялата статия
 
Трагедията в Странджа и някои от най-новите гафове на компетентните органи Трагедията в...

Съпричастност и подкрепа към...

15:43 | 07-19-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg