Спиращи дъха кадри от Втората световна война

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения

Има кадри от историята, които не могат да бъдат разказани. Има покъртителни гледки, за които просто не могат да се намерят думи...

 

Но именно те са тези, които никога не бива да бъдат забравяни! Защото направим ли го, обричаме бъдещето си на несигурност.

 

С тези уникални кадри от Втората световна война ще ви покажем жестокост, ще ви покажем и човечност. Снимките, които ще видите, говорят сами за себе си. Преди всичко, те ни казват, че този миг от историята е урок, който не трябва да забравяме. А това, което ние искаме да ви кажем с тях, е винаги да избирате добротата и любовта.

 

Защото, приятели, ние живеем в прекрасни времена и само от нас зависи да ги направим още по-прекрасни! Като не повтаряме грешките си.

 

Вижте тези снимки и никога не забравяйте до какво може да доведе жаждата за власт, злобата и незачитането на човешките права, на които има право всеки индивид...

 

Kамерите на смъртта в концентрационния лагер Бухенвал.

 

Сватбени пръстени от затворници в Бухенвалд.

 

Освобождението на Бухенвалд през април 1945г. Това са оцелелите, вгледани във фотографката Маргарет Бърк-Уайт и спасителния екип.

 

Първите жени в историята, обучени да летят с американски военни въздушни средства. По време на Втората световна война младите жени-пилоти от тази избрана група, станали пионери, герой и модели за подражание.

 

Военни кореспондентки по времето на Първата световна война.

 

Работнички в завод за боеприпаси през Втората световна война.

 

На 25-ти декември 1944, сержант Едуард Ф. храни ранения си приятел.

 

Германски офицери с техните съпруги и приятелки, по време на войната.

 

Полски деца, напускащи домовете си след нахлуването на Германия.

 

Прочутата снимка на Алфред Айзенстед, на която моряк целува медицинска сестра в неочакван израз на чувства. Поводът за радостта е краят на Втората световна война, мястото Ню Йорк, 1945 г.  

 

Вижте още: 

Снимките, които ще ви покажат Рая на земята 

Уникални снимки от архивите


 

Коментари към "Спиращи дъха кадри от Втората световна война ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg