Ако си мислите, че от червено цвекло не стават сладкиши, значи със сигурност не сте опитвали тази рецепта. Пробвайте я и ще се убедите, че стават и още как!
Продукти:
1 ч. ч. захар
3 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
100 г черен шоколад
1/3 ч. ч. олио
2 бр ванилия
2 с. л. какао
ванилова пудра захар
1 средно голяма глава червено цвекло
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото, охлаждаме го и го пасираме.
Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем и последователно започват да се добавят разтопения шоколад, олиото, ванилията и пасираното цвекло.
Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера и какаото като бъркаме с дървена лъжица.
Изливаме сместа в тава с диаметър 26 см, предварително намазнена с масло и застлана с хартия.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути, а докато сладкишът е топъл, поръсваме с ванилова пудра захар.
Да ви е сладко!