За всички, които мечтаят вече да са на морето, но за сега трябва да се задоволят само с басейни… Или пък за всички, които вече са на морето и искат да направят неделята си по-вкусна… Ето една страхотна рецепта за скариди с бяло вино и сос от грейпфрут. Размазващо вкусно е!
Необходими продукти:
пакет замразени скариди
чаша бяло вино
един лимон
половин грейпфрут
връзка пресен лук
връзка магданоз
връзка пресен чесън
сос Йорчестър
малко зехтин
Начин на приготвяне:
Оставете замразените скариди да се размразятза около час. Можете да ги посолите малко, за да стане по-бързо.
Излейте водата и полейте скаридите със сока от половин лимон. Кората нарежете на 3-4 парчета и я сложете сред скаридите.
Добавете малка чашка бяло вино (около 100 мл) и оставяте всичко да престори още половин час.
След това махнете корите от лимоните и изсипете всичко в загрят тиган. Оставете скаридите да се задушатза около 5 минути, после внимателно излейте водата.
Добавете малко зехтин в тигана и започнете да пържите скаридите. През това време прибавете малко бяло вино исос Йорчестър. Разбъркайте и оставяте скаридите да се зачервят леко.
След това добавете нарязаните на ситно лук, чесън и копър.
Накрая изстискайте сока от половин грейпфрут, разбъркайте добре и оставете всичко това на котлона докато виното изври. Разбърквайте от време на време.
Да вие е морско!