Секс преди брак – НЕ благодаря!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Първо брак, после секс – това е формулата на идеалното съжителство!

Или поне така смятат учените от Института за семейни отношения (School of Family Life) в щата Юта в САЩ. Според изследване, проведено от тях, двойките, които са открили удоволствието от интимните ласки едва след като са си казали „Да!” пред олтара, имат много по-здрави взаимоотношения, от колкото тези, чиято връзка е започнала със секс. А ето и как би се повишило качеството на една връзка между двама души, ако те решат да заложат на въздържание до първата брачна нощ:

  • Стабилността на взаимоотношенията им може да се повиши с 22% 
  • Общата удовлетвореност от връзката им може да се повиши с 20% 
  • И забележете! Качеството на сексуалния живот също може да бъде по-добро с 15%

Хм, чак и ние се замислихме, че може би си струва да се почака! А самите учени обясняват получените резултати така. Връзка, в която сексът присъства преди сватбата, се основава не на доверие, лоялност и симпатия между двамата души, но по-скоро на чисто физическо привличане. „ Връзките са нещо повече от секс. Въздържанието от него спомага да се сформира по-добра комуникация между двама души, а това със сигурност ще направи бъдещите им отношения много по-перспективни и стабилни.” споделя професор Дин Бъсби – ръководител на проекта.

Да, може би има логика в думите му, и все пак – дали си заслужава риска? В крайна сметка не сме в Средновековието, така че едва ли някоя уважаваща себе си жена би се примирила с евентуално несходство в сексуалните характери с нейния партньор. Ние си оставаме на мнение, че златната среда, не случайно се нарича „златна”!
 


 

Коментари към "Секс преди брак – НЕ благодаря!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg