Свински котлет в сметанов сос и салвия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ако обичате да си похапвате месце, като мен, с тази страхотна рецепта ще се поглезите както му е реда. Ароматът на салвия ще ви замая, та да оближете и тавата. Най хубавото е че рецептата е толкова лесна, че дори и не много опитните готвачи ще се справят с лекота.


Ако мъжът ви не си пада много по гозбите, които му готвите или все повтаря как майка му ги прави най-вкусни, сгответе му свинския котлет със салвия и ще забрави и за гозбите на майка си, та и на баба си дори. :)


За целта са ви нужни:

4 свински котлета
1 глава лук
1-2 ч.л. мед
200-300гр. цели мариновани печурки
250 мл. течна сметана за готвене
2-3 с.л. брашно
100 мл. бяло вино
2-3 стръка салвия
сок от лайм
сол и черен пипер
соев сос
маргарин

Само внимавайте с бялото вино, защото ако прекалите с дозата може да ви нагорчи малко.

 

Начин на приготвяне:

Накиснете котлетите в соев сос и ги оставете да постоят около 20-30 минути в хладилника, колко повече толкова по-сочни ще станат. През това време запържете брашното в малко зехтин, докато добие лек златист цвят. После добавяте сметаната и като заври лекичко, добавете и виното. Оставяте да поври още една минута и пускате гъбите цели. Пускате вътре и клончето салвия (може и ситно нарязана), малко сол на вкус и го оставяте да поври на слаб огън, докато се сгъсти и заприлича на сос.

Докато сосчето ви ври, може да изкарате вече котлетите, няма нужда да ги овкусявате, те би трябвало да са поели достатъчно от соевия сос, но все пак, ако желаете, може да ги поръсите с малко сол или подправка от сушени зеленчуци. Намажете скарата преди да ги сложете да се пекат, най добре с мас, ако нямате, може и с олио. Най-важното при печенето е да ги обръщате редовно, за да не загорят и да ги намазвате от време на време с малко маргарин, те ще го поемат и ще станат по-крехки.


За гарнитура нарязвате лука на шайби и го карамелизирате с меда в тиган. Тази стъпка е изцяло по желание, можете да гарнирате котлета по ваш вкус!

 

Бон апети!
 


 

Коментари към "Свински котлет в сметанов сос и салвия":
Най-четени
Няколко навика, които допринасят за сухата кожа Няколко навика,...

Вижте кои са те!

11:52 | 10-07-19| няколко...
 
Как да предотвратим увисналите гърди Как да предотвратим...

 Няколко съвета как да...

13:35 | 10-08-19| Виж цялата статия
 
Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени Невероятно лесни...

Как лесно да предотвратим и...

14:30 | 10-10-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
 5 естествени начина за избелване на зъбите 5 естествени начина...

За по-красива усмивка!

11:35 | 10-08-19| домашни...
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
Как да прикриете тъмните кръгове под очите, ако нямате коректор? Как да прикриете...

Лесно и ефективно!

15:32 | 10-07-19| коректор...
 
Първата космическа разходка на жени-астронавти най-накрая се случва Първата космическа...

Еманципация и в космоса...

17:30 | 10-07-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg