Самотата се лекува с гореща вана!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Учени от Йейлския университет откриха, че горещата вана е един от най-ефикасните методи срещу самота и тъгата! И освен, че е идеалният завършек на напрегнатия ден, ваната е и чудесен приятел.

Топлата вода играе ролята на заместител на компания и създава чувство на уют и спокойствие. Потребността да усещаме топлина е заложена в хората, още докато са били в утробата на майка си. Така специалистите обясняват и факта защо, когато хората са сами или се чувстват изолирани, прекарват дълго време в банята или си вземат душ поне два пъти на ден.

Всъщност причината се, крие в това, че физическата топлина е аналог на социалната. Становището на учените е следното: „Откритието ни показва, че физическата и социалната топлота са взаимно заменяеми в ежедневието. Колкото по-самотни се чувстваме, толкова повече заменяме социалната топлота с физическа“.

Ако все още не сте срещнали подходящия мъж, или пък сте го срещнали, но не можете да го имате, то подобен проблем с ваната е невъзможен! Изборът е голям, просто посочвате и плащате! Дори ще ви я доставят и монтират. Е, вярно, тя не може да ви обича, да ви подарява цветя и да ви води на кино... Но пък и никога няма да ви изневери или да замине в командировка!
 


 

Коментари към "Самотата се лекува с гореща вана!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg