Рецепта за френски пудинг Карамел

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Понякога изкушенията са точно, за да им се отдадеш напълно… Като тази френска глезотийка, която напълно си заслужава калориите. Ако ви се хапва нещо сладичко, ето тази рецепта за френски пудинг Карамел.

Необходими продукти:

4 с.л. захар

70 г масло

7 с.л. брашно

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

6 бр. яйца

1 ванилия

200 г сметана

2 с.л. пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Захарта се карамелизира в съд с по-дебело дъно и се залива с млякото.

След като карамелът се разтвори, съдът се дръпва от огъня и при постоянно разбъркване се прибавят леко разтопеното масло, ванилията, брашното, жълтъците (един по един).

Накрая, без да спира бъркането, се изсипват белтъците, разбити на твърд сняг. Тестото се слага в по-малък съд и се пече на водна баня 45 минути.

Готовият пудинг се охлажда на стайна температура и тогава се изважда от съда.

Поднася се полят със сметаната, разбита с пудра захар. Върху сметаната могат да се подредят плодове според сезона.


 

Коментари към "Рецепта за френски пудинг Карамел ":
Най-четени
Исландски студент може би е решил глобалния проблем с пластмасата Исландски студент...

Биоразградима бутилка за вода...

06:25 | 09-15-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg