Рецепта за телешко с портокалово-конячен сос

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Знаете, че телешкото месо е много хранително и много полезно. Затова решихме да ви зарадваме с една вкусна рецепта за телешко печено. Тя е със страхотен портокалово-конячен сос, който придава на месото още по-изтънчен вкус. Пробвайте я, с това ястие със сигурност ще зарадвате любимите си хора.

 

Необходими продукти:

6 начукани телешки пържоли

2 големи глави кромид лук

сок от 3 портокала

1 супена лъжица ябълков оцет

1 супена лъжица брашно

100 грама коняк

Чубрица

черен пипер

канела

сол

олио

краве масло

орехи

 

Начин на приготвяне:

Нареждаме осолените телешките пържоли в намаслена с олио тавичка. Отгоре поставяме нарязания на тънки шайби кромид лук, поливаме със сока от двата портокала и оцета. Поръсваме с канела, черен пипер и чубрица и доливаме малко вода, колкото да покрие до половината пържолите.

Отгоре поставяме парченца краве масло. Завиваме ги с алуминиево фолио и ги оставяме за 2-3 часа в хладилника.

Печем пържолите както са покрити на 220 С поне около час и половина, после махаме фолиото и оставяме да се допекат като по някое време ги обръщаме и от другата страна.

След като станат готови пържолите, изваждаме ги от тавата, а в соса разтваряме брашното и поставяме в тиган (ако има нужда, добавяме и малко вода).

След като заври, добавяме коняка, пържолите и орехите. Оставяме да покъкри малко, прибавяме сока от третия портокал, разбъркваме 2-3 пъти и сервираме.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Рецепта за телешко с портокалово-конячен сос ":
Най-четени
Исландски студент може би е решил глобалния проблем с пластмасата Исландски студент...

Биоразградима бутилка за вода...

06:25 | 09-15-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg