Ако ви се иска да се размажете с нещо наистина вкусно, насладете се на тази рецепта за страчатела мус! Той ще ви изкуши с уникална комбинация на сладък бял шоколад и тръпчивия вкус на черната му противоположност…
Продукти за 4 порции:
150 гр бял шоколад
50 гр черен шоколад 70% какао
2 с.л. ром
250 мл сметана 30%
2 яйчни жълтъка
Начин на приготвяне:
Разтопете на водна баня белия шоколад, добавете рома и ако е необходимо 1-2 с.л. топла вода.
В отделна купа разбийте добре сметаната и я оставете я в хладилника.
Разбийте в отделен съд жълтъците и ги добавете към шоколада.Разбъркайте докато се смесят и охладете сместа 10-15 минути. Прибавете сметаната и разбъркайте внимателно.
Нарежете на малки парчета черния шоколад.Прибавете го към муса и разбъркайте.
Разпределете крема в десертни чаши, покрийте ги с прозрачно фолио. Охладете муса за минимум 6 часа, най-добре за нощ в хладилника.