Диня и шоколад – това определено е странна комбинация, но пък се оказа доста вкусна! Пробвайте я сами като си направите този леден десерт - сорбе от диня и шоколад.
Необходими продукти:
500 г диня
200 г захар
450 мл вода
сокът от 2 лимона
щипка сол
100 г шоколад, начупен на парченца
Начин на приготвяне:
Като начало пригответе сироп от захар и вода. След като сместа кипне, оставете я да ври 10 минути. Накрая я махнете от огъня и я оставете да се охлади.
Пюрирайте динята, която трябва да е почистена от кората и семките, заедно с лимоновия сок, солта и захарния сироп.
Полученото пюре излейте в ниска купа подходяща за замразяване. Поставете я във фризера за около 2 часа.
След това я извадете и я разбийте с вилица. Добавете и начупения на парченца шоколад и накрая отново замразете за 2 часа.
Когато сервирате сорбето, можете да го украсите с парченца шоколад и диня.
Да ви е вкусно!