Ако обичате да експериментирате в кухнята и ви се иска да си забъркате нещо по-нетрадиционно, но пък вкусно и наяждащо, ето идея. Пробвайте тази рецепта за солен кекс! Не остъпва по точки на сладкия, става лесно и относително бързо…
Необходими продукти:
240 г брашно тип 500
1 и 1 /2 ч. л. бакпулвер
375 мл прясно мляко
2 яйца
50 г нарязан на дребно луканков салам
щипка риган
щипка майорана
200-250 г настъргано сирене тип Витоша, Ементал или др.
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 С.
В тава с размери 20х11 см се застила с хартия за печене.
В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, млякото и яйцата. Прибавят се настърганото сирене и саламът.
Тестото се разбърква добре и се изсипва в тавата, а отгоре се поръсва с риган и майорана.
Кексът се пече 35 минути, след което се оставя да изстине в тавата за около 20 минути.
Накрая соленият кекс се нарязва на филии и се поднася.