Рецепта за солена торта с пушена сьомга

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Може й да не е сладка, но на бас, че тази рецепта за солена торта с пушена сьомга ще ви се услади! И то много. Пробвайте и да видим!

 

Необходими продукти:

100 мл течна готварска сметана

130 г брашно

1 ч. л. бакпулвер

75 г краве масло

щипка сол

 

За пълнежа:

350 г сварени картофи, нарязани на кръгчета

300 мл течна готварска сметана

2 яйца

3 с. л. ситно нарязан копър

настъргана кора от 1 лимон

200 г пушена сьомга, нарязана на парченца

 

 

Начин на приготвяне:

 

На тестото:

Брашното се разбърква с бакпулвера и се добавя студено, нарязано на кубчета краве масло. Всичко се стрива с пръсти до образуване на трохи. Прибавя се сметаната и се омесва тесто, като не се меси дълго. Готовото тесто се увива с найлон (свежо фолио) и се поставя в хладилник за 1 час.

 

На тортата:

Фурната се загрява на 190 С.

 

Тестото се разточва на кора с диаметър около 28 см. Поставя се в огнеупорна тава с диаметър 26 см, като се покриват и стените.

 

Сметаната се разбърква с яйцата, копъра и настърганата кора. Сместа се посолява и поръсва с черен пипер.

 

Върху тестото се нареждат половината от картофите и сьомгата. Отгоре се поливат с половината от сметановата смес. Завършва се с останалите картофи и сьомга.

 

Тортата се залива с другата половина от сметановата смес.

 

Пече се 25-30 минути и се оставя да се охлади във формата 10 минути.

 

При поднасянето тортата може да се украси с пресен копър.


 

Коментари към "Рецепта за солена торта с пушена сьомга ":
Най-четени
Исландски студент може би е решил глобалния проблем с пластмасата Исландски студент...

Биоразградима бутилка за вода...

06:25 | 09-15-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg