Рецепта за скариди по тайландски

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

От днес ни се хапват само морски деликатеси и започваме с нещо по-екзотично - скариди с кокосово мляко по тайландски. Ммммм… Ето как да си ги приготвите и вие!

 

Необходими продукти:

400 гр скариди

2 глави бял лук

1 глава чесън

1 с. л. нарязан на дребно джинджифил

1 с. л. сладко къри

1 кутия кокосово мляко

1 с. л. кафява захар

1 малка люта чушка

2 с. л. фъстъчено олио или зехтин

2 дафинови листа

сол, черен пипер, магданоз или кориандър на вкус

2 зелени лимона (лайм)

 

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете скаридите.

Нарязаният лук, чесън, джинджър, люта чушка и магданоз сложете в блендер и смелете, но без да пюрирате.

В сгорещената мазнина задушете лучената смес за около 20 минути. След като омекне лукът, добавете кърито, захарта и подправете.

Добавете и белените скариди и запържете за 2 мин. Залейте с кокосовото мляко и варете още няколко минути. След около 4-5 минути сместа ще започне да се сгъстява и можете да я махнете от огъня.

Сервирайте ястието с ориз или оризови нудли и резени лайм.

Да вие е вкусно!


 

Коментари към "Рецепта за скариди по тайландски ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg