Рецепта за салата с кускус, портокал и грейпфрут

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако искате да направите любимите си ястия от печено месо или печена риба малко по-нестандартни, пробвайте да ги съчетаете с различна гарнитура. Ние попаднахме на един доста интересен вариант - салата с кускус, портокал и грейпфрут!

Звучи доста странно като съчетание, но комбинирана с печено месо или печена риба, тя им придава по-средиземноморски привкус.

 

Необходими продукти:

450 г сварен кускус или орзо

1 портокал

1 грейпфрут

1 малка глава червен лук

1/2 връзка прясна мента

1/2 връзка пресен босилек

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. смлян черен пипер

60 мл зехтин
настъргана кора от портокал

 

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя портокаловият зехтин като ситно нарязаната кора се разбърква със зехтина и се оставя да престои 30 минути.

Грейпфрутът и портокалът се обелват, почистват се от семките и вътрешните ципи и се нарязват на малки парченца.

Босилекът и ментата се измиват, подсушават се и се нарязват на лентички.

Лукът се обелва и се нарязва на тънки шайби.

В подходяща купа се разбъркват кускуса, грейпфрутът, портокалът, босилекът, ментата и лукът. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

Салатата се залива с портокаловия зехтин и се разбърква добре.

Добър апетит!


 

Коментари към "Рецепта за салата с кускус, портокал и грейпфрут":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg